Ce se întâmplă cu pensiile românilor din 2024. Vestea momentului pentru toți pensionarii

Anunț despre pensiile românilor
Ce se întâmplă cu pensiile românilor din 2024. Vestea momentului pentru toți pensionarii

Vești importante pentru toți pensionarii din România. Premierul Marcel Ciolacu și câțiva miniștri vor merge la finalul lunii august la Bruxelles, unde vor discuta despre reforma sistemului public de pensii din țara noastră. Se anunță modificări în ceea ce privește formula de calcul a pensiilor și, de asemenea, se anunță creșteri semnificative pentru seniori.

Se majorează pensiile începând cu anul 2024

Pensionarii din România primesc vești bune. Se pare că veniturile lor ar putea să crească începând cu anul viitor. Momentan, însă, nu se știe exact procentul cu care va fi majorat punctul de pensie.

Totuși, acest detaliu s-ar putea afla după întâlnirea oficialilor de la Bruxelles. Conform informațiilor disponibile în prezent, majorarea pensiilor va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2024.

Ministerul Muncii încă lucrează la elaborarea noii legi, iar guvernanții susțin că există creșteri semnificative privind pensia românilor. Din ce s-a aflat, veniturile seniorilor din țara noastră ar putea să crească de la 1.125 lei la 1.350 lei. În ceea ce privește punctul de pensie, acesta ar urma să crească de la 1.785 de lei la 2.142 de lei.

Citește și Data la care cresc pensiile românilor. Mesajul transmis de ministrul Muncii, ce precizări importante a făcut!

Ce a declarat șeful Casei de Pensii

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a dat asigurări că nicio pensie din România nu va fi scăzută, ci din contră. Oficialul a anunțat că majoritatea vor crește, pentru a atinge un cuantum mai mare și pentru a corecta inechitățile din prezent. Însă, vestea proastă este că aceste modificări aduc și câteva probleme.

Daniel Baciu a transmis că deși există un mecanism prevăzut în lege pentru indexarea pensiilor, este încă devreme pentru a discuta despre aceste modificări începând cu prima zi a anului viitor. Totuși, se preconizează că mecanismul va acoperi inflația și creșterea salariului mediu brut, astfel încât pensiile să fie corelate cu necesitățile din sistem.

Conform șefului de la Casa de Pensii, această reformă va necesita un efort suplimentar la bugetul de pensii pentru a asigura creșterea pensiilor și eliminarea inechităților existente. Dar Daniel Baciu a trasnsmis că, în cele din urmă, vârstnicii trebuie să beneficieze de un sistem echitabil și de un nivel de trai decent.

Citește și Cum arată și cu ce se ocupă soția premierului Marcel Ciolacu. Sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, dar nu locuiesc împreună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
0.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *