Ce se întâmplă cu sufletul după moarte? Este o întrebare care a fascinat omenirea de-a lungul istoriei. Deși această chestiune nu a fost elucidată pe deplin până acum, totuși sunt indicii clare cu privire la existența sufletului. Iată explicațiile reputatului neurochirurg Leon Dănăilă.
Mulți savanți au concluzionat, de-a lungul timpului, faptul că sufletul există. Dar nu a putut fi stabilit ce se întâmplă cu el după ce omul părăsește această lume materială. Deși domeniul este extrem de vast și cu foarte multe necunoscute, prof. univ. dr. Leon Dănăilă susține că există indicii clare cu privire la existența sufletului.
Citește și: Cum să îți menții creierul în formă, indiferent de vârstă. 7 metode dezvăluite de dr. Leon Dănăilă
Potrivit reputatului neurochirurg, sufletul unui om nu influențează doar corpul sau organismul acestuia, ci poate avea infleunță și în afara lui prin anumite vibrații.
”Sufletul există, să știți. Sufletul coordonează activitatea întregului organism. La vechii egipteni sufletul era localizat în inimă. Dacă inima se oprește, individul respectiv moare. Pe urmă, au venit alți savanți și au zis că în creier este localizat sufletul, în glanda pineală. Apoi au zis că în corpul calos, că și acesta e unic. Fiecare și-a dat anumite părerei despre unde este localizat acest suflet. Dar el este și dirijează prin diferite activități, nu numai prin neurotransmițători, prin hormoni, prin enzime și prin alte activități metabolice influențează activitatea întregului organism. Influențează și la distanță, în afara organismului prin anumite unde.”, a explicat Leon Dănăilă în cadrul podcastului ”Altceva”.
Și dacă sufletul există, ce se întâmplă cu el după moarte? Este o întrebare la care nici până acum nu au fost date răspunsuri clare. Însă teorii există. Prof. univ. dr. Leon Dănăilă crede că odată cu trecerea în neființă a unui om, sufletul acestuia nu dispare, ci rămâne în univers.
”După ce moare individul, acest suflet este totuși material, este ceva. Un bec, de exemplu, dacă îl stingi nu se mai vede. Dar fotonii respectivi, ei nu s-au pierdut, ei sunt în univers. Așa și sufletul nostru. Moare un individ, dar un individ în universul ăsta care e atât de mare, nu are nicio valoare. Există, se duce în univers. Dacă ei prind anumiți oameni care vin în concordanță, rezonează cu activitatea lor, influențează.”, a mai explicat Leon Dănăilă.
S-a născut la 1 iulie 1933, la Dărăbani, în judeţul Botoşani. În anul 1966 a devenit medic specialist neurochirurg, iar în 1972 – doctor în medicină cu o lucrare referitoare la neurinomul spinal.
A studiat neurochirurgia timp de un an la New York, în cadrul unei burse Fullbright. În 1981 a înfiinţat prima secţie de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie vasculară din ţară şi în acelaşi an a devenit şeful Clinicii II Neurochirurgie vasculară din cadrul institutului
Tot în 1981, neurochirurgul a redus mortalitatea în cazurile de neurinoame de acustic, de la 51% la 4%. În plus, Leon Dănăilă a fost inclus în topul celor 500 de genii ale secolului XX.
Pe lângă aceste lucruri, el deține un record mondial impresionant, peste 27.000 de operații pe creier, având 40.250 de intervenții chirurgicale efectuate în total. Mai mult, între anii 2000 și 2002, acesta a descoperit, în urma cercetărilor sale, o nouă celulă cerebrală, numită cordocyt.