Ce se întâmplă dacă îți freci fața cu un cub de gheață în fiecare dimineață. Dacă nu știai, gheața are proprietăți răcoritoare și antiinflamatoare, care pot aduce numeroase beneficii pentru aspectul și sănătatea pielii tale. Unii susțin că această metodă poate îmbunătăți aspectul pielii, reduce ridurile și îmbunătățește circulația sângelui în zona feței.
Există și voci care argumentează că această practică poate fi dăunătoare și poate duce la probleme ale pielii. Este important să ținem cont de faptul că pielea noastră poate răspunde diferit la diverse tratamente și practici de îngrijire a pielii. În cazul cuburilor de gheață, acestea pot avea atât beneficii, cât și efecte negative, în funcție de structura pielii tale și de utilizarea corectă a acestei metode. Haide să vezi argumentele pro și contra acestei tehnici de înfrumusețare.
Înainte de a începe, este important să ai fața complet curată. Înfășoară cubul de gheață într-un șervețel sau un prosop subțire, pentru a evita iritația tenului prin aplicarea directă. Următorul pas este masarea pielii, cu mișcări circulare pe maxilar, obraji, zona T (frunte, nas și bărbie), pleoape și sub ochi. Utilizarea cuburilor de gheață te va ajuta, de asemenea, să contracarezi daunele cauzate de poluare, expunerea la soare sau alimentația necorespunzătoare.
Atunci când folosești pe față un cub de gheață, acesta poate ajuta la stimularea circulației sângelui în zona feței și la o piele mai strălucitoare și sănătoasă. De asemenea, poate îmbunătăți aspectul cearcănelor de sub ochi și îi poate da pielii un aspect mai proaspăt și odihnit.
Gheața poate ajuta la reducerea inflamației și la scăderea roșeții și a iritațiilor de la nivelul feței. Aceasta poate fi utilă în cazul acneei și altor probleme ale pielii.
Temperatura scăzută joacă un rol important pentru piele, deoarece are un efect de strângere care combate căderea și liniile de expresie de pe ten. Aplică doar de două ori pe zi (zi și noapte) pe zonele pe care le consideri necesare și vei observa modificările după o lună. În plus, va preveni și viitoarele riduri.
Excesul de uscare a pielii
Utilizarea frecventă sau prea îndelungată a cuburilor de gheață poate duce la deshidratarea pielii și poate agrava problemele existente, precum uscăciunea sau descuamarea.
Agravarea acneei
În cazul acneei, masarea prea intensă sau prea frecventă cu cuburi de gheață poate agrava inflamația și poate duce la răspândirea bacteriilor dintr-o zonă la alta. Prin urmare, aceasta poate duce la o agravare a acneei și la apariția unor noi focare.
Dacă vrei să încerci această tehnică de înfrumusețare, pentru a obține cele mai bune rezultate pentru pielea ta, fără a-ți deteriora tenul, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să consulți un dermatolog. Deoarece fiecare tip de piele are nevoi diferite și trebuie să știi care sunt ale tale, pentru a o folosi bine.
Vezi și Diferența dintre BB cream și CC cream. Detaliile care fac deosebirea