Cafeaua este băutura cu care mulți oameni își încep ziua. Unii o preferă simplă, alții cu zahăr, lapte sau diverse siropuri care îi dau aromă. Ce se întâmplă însă dacă pui zahăr pudră în cafea și ce alte ingrediente mai poți folosi pentru a-i potența gustul.
De ce să pui zahăr pudră în cafea, în loc de zahăr obișnuit
Indiferent că prepari cafeaua la ibric, la espressor sau la cafetieră, există câteva trucuri care te ajută să îi dai un gust mai bun și să obții aceeași aromă ca la cafenea. Nu depinde doar de tipul de cafea folosit, ci și de felul în care este preparată și ce adaugi în ea ulterior.
Dacă preferi cafeaua îndulcită, poți folosi zahăr tos, zahăr cubic, alb sau brun, pentru a-i da aroma dorită și a-i echilibra gustul. Ingredientul care îi schimbă aroma este însă zahărul pudră. Mult mai fin decât zahărul normal, acesta se dizolvă imediat în cafea și îl poți folosi și dacă este cafeaua rece, pentru că se va amesteca fără probleme.
Citește și: De ce nu este bine să bei cafeaua dimineața. “Cea mai mare idioțenie!”. Medicul explică ce se întâmplă, de fapt, cu organismul
Nu există bucătar, fie el amator sau profesionist, care să nu fi experimentat măcar o dată lupta cu o ceapă „plângăcioasă”. Cunoscută pentru compușii săi…
Într-o societate care pune accent pe abilități de comunicare și interacțiuni sociale, introvertiții se pot simți adesea marginalizați, având impresia că trebuie să joace un…
În plus, un truc care oferă și mai multă aromă cafelei este să amesteci zahărul pudră cu scorțișoară. Pune într-un borcan 10 linguri de zahăr pudră și o lingură de scorțișoară și amestecă bine totul. Folosește amestecul pentru a îndulci și aromatiza cafeaua, în fiecare dimineață. Adaugă o linguriță sau o jumătate de linguriță în cafea și amestecă, pentru a dizolva.
Ce alte ingrediente dau gust bun cafelei
Pentru a potența aroma cafelei, poți adăuga și alte ingrediente în ea. Indiferent că folosești zahăr sau nu, sunt câteva produse pe care multă lume le are în bucătărie, dar pe care în mod normal nu le asociem cu cafeaua. Acestea dau aromă și taie gustul amar al cafelei, astfel că nu va mai fi nevoie să adaugi zahăr sau îndulcitori.
- Nucșoară. Aceasta oferă o aromă deosebită cafelei, la fel ca scorțișoara.
- Cacao. Dacă îți place combinația de cafea cu ciocolată, dar nu vrei calorii în plus, poți adăuga un vârf de linguriță de cacao în ceașca de cafea.
Citește și: Ce conține, de fapt, cea mai scumpă cafea din lume. Are o metodă neobișnuită de producție. Mulți nu ar bea așa ceva nici dacă ar fi plătiți
- Vanilie. În loc de zahăr pudră, se poate folosi zahăr navilat în cafea, dacă vă place aroma intensă de vanilie. De asemenea, se poate adăuga o picătură de esență de vanilie, pentru același efect.
- Zeamă de lămâie. Câteva picături de suc de lămâie taie gustul amar al cafelei, fără să îi altereze gustul.
- Unt. Mulți oameni adaugă un cubuleț de unt în cafea, pentru a-i oferi mai multă cremozitate. Acesta dă cafelei aceeași consistență precum laptele gras sau frișca, însă nu îi modifică gustul.
- Sare. Cafeaua cu sare este considerată un remediu anti-mahmureală. Poți adăuga însă un praf de sare în fiecare dimineață în cafea, pentru a echilibra gustul amar.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!