Ce se întâmplă de fapt atunci când încarci telefonul cu husa pe el. Greșeala majoră

Ce se întâmplă de fapt atunci când încarci telefonul cu husa pe el. Greșeala majoră

Dacă obișnuiești să încarci telefofonul mobil cu husa pe el, trebuie neapărat să renunți la acest obicei. Este o greșeală pe care probabil cei mai mulți dintre noi o fac. Recomandarea vine inclusiv din partea producătorilor de smartphone-uri.

Ce se întâmplă de fapt atunci când încarci telefonul cu husa pe el

În zilele noastre, când activitatea pe telefonul mobil ocupă un loc important în rutina noastră zilnică, este esențial ca bateria dispozitivului să funcționeze în parametri optimi și să nu se descarce prea repede. Dar există obiceiuri, aparent inofensive, care pot deteriora bateria foarte ușor.

Printre acestea se numără și încărcatul la priză cu husa pe telefon. Specialiștii ne recomandă ca înainte de a încărca dispozitivul să îi îndepărtăm husa. Motivul este simplu: bateria se poate supraîncălzi, dacă pe fundal rulează mai multe aplicații în momentul respectiv.

Așadar, dacă vrei să păstrezi bateria telefonului tău mobil în stare normală de funcționare, cât mai mult timp, trebuie să îți amintești să îi scoți husa, atunci când îl pui la încărcat. Ai putea să-ți mulțumești mai încolo pentru asta, când vei observa că și după un an, spre exemplu, bateria telefonului tău va funcționa normal.

Citește și: „6 trucuri pentru a preveni ca telefonul tău mobil să consume baterie în timp ce dormi. Așa va rezista mai mult timp

Cât trebuie să încarci bateria telefonului mobil, de fapt

Atunci când vine vorba despre viața bateriei telefonului mobil, una dintre cele mai importante reguli este să o menții încărcată în intervalul 30% – 80%.

Poți să pui dispozitivul la încărcat când bateria ajunge sub 50%. Dar nu uita să îl scoți din priză înainte de a ajunge la 100%. De aceea, este total contraindicat să îl lași conectat peste noapte.

O încărcare între 80% și 100% duce la o îmbătrânire prematură a bateriei litiu-ion și, implicit, la o scădere a eficienței acesteia. Totodată, este foarte important să nu lași ca nivelul bateriei să scadă sub 20% și apoi să pui dispozitivul la încărcat. Bateriile litiu-ion nu se simt prea bine atuci când coboară sub acest prag.

Totuși, unii specialiști sunt de părere că o încărcare a bateriei de până la 100% din când în când nu este greșită. Aceștia recomandă o încărcare completă o dată pe lună. În opinia lor, încărcarea telefonului de la zero la 100% reprezintă un mod de recalibrare a bateriei și s-ar asemăna oarecum cu un restart al calculatorului.

Alții consideră însă un mit această practică pentru actualele baterii litiu-ion ale telefoanelor din generațiile mai noi. Pentru a păstra viața bateriei dispozitivului, încărcările dese și scurte sunt mai bune decât o reîncărcare completă.

Citește și: „De ce ar trebui să oprești WiFi-ul telefonului mobil când pleci de acasă. Mulți fac greșeala, pericolul la care te expui de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *