Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu îți închizi cardul pe care nu-l mai folosești. Detaliul important pe care puțini îl știu

Cum poți renunța la card
Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu îți închizi cardul pe care nu-l mai folosești. Detaliul important pe care puțini îl știu

Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu îți închizi cardul pe care nu-l mai folosești. În cazul în care nu ai mai folosit un card timp de mai bine de jumătate de an și nu l-ai închis, te poți trezi cu surprize neplăcute. În funcție de politica fiecărei bănci în parte, cardurile nefolosite timp de șase luni îți pot genera costuri suplimentare sub forma unor comisioane lunare de mentenanță cont curent sau o taxă anuală de administrare a cardului.

Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu îți închizi cardul pe care nu-l mai folosești

Este foarte important să cunoști în detaliu care sunt condițiile contractuale, mai ales atunci când vine vorba de produse bancare. Iar cardul de debit este cu siguranță cel mai utilizat dintre ele. Mulți consideră că atunci când nu mai folosesc cardul o perioadă îndelungată, acesta nu generază costuri suplimentare.

Nimic mai fals, căci în realitate, de cele mai multe ori băncile percep anumite comisioane pentru carduri, indiferent dacă sunt sau nu utilizate. Cel mai comun este comisionul lunar aferent cardului și contului atașat, pe perioada cât acesta este activ.

De asemenea, este important de știut faptul că anumite bănci obișnuiesc să închidă automat acele conturi nefolosite timp de 6 luni, fiind considerate inactive.

Există și situații în care clientul trebuie să suporte costurile de administrare a cardului pentru perioada cât cardul a fost valid. În cazul în care valabilitatea unui card expiră, iar cardul respectiv a fost inactiv o perioadă de minimum şase luni, banca poate proceda la dezactivarea cardului şi, evident, cardul nu va mai fi reînnoit.

Cum poți închide un card bancar

Pentru a nu risca să fii taxat în plus chiar dacă nu mai folosești cardul de debit, este recomandat să mergi la banca emitentă și să îi anunți pe reprezentanții ei că îți dorești să renunți la card. Pentru asta, vei avea nevoie de o cerere de închidere card pe care ți-o va oferi consultantul de la ghișeu, o copie de buletin și de cardul în original.

Dacă dorești să închizi inclusiv contul aferent cardului, trebuie să achiți toate datoriile pe care le ai la bancă, potrivit știrileprotv.ro.

Comisioanele și taxele percepute pentru un card activ diferă de la o bancă la alta și de condițiile contractuale dintre instituție și client. Spre exemplu, pentru tranzacții de 1.000 de lei pe lună, bancile încasează în medie lunar 23 de lei. Asta înseamnă un comision anual de aproximativ 280 de lei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *