Ce se întâmplă de fapt dacă pui Coca Cola la fiert. Rezultatul te va surprinde total

Cum explică specialiștii fenomenul
Ce se întâmplă de fapt dacă pui Coca Cola la fiert. Rezultatul te va surprinde total

Te-ai gândit vreodată să pui Coca Cola la fiert? Este o băutură preferată de foarte mulți oameni, iar experimentul acesta a făcut înconjurul lumii.

Experiment: ce se întâmplă dacă pui Coca Cola la fiert. Cum se transformă băutura

Este vorba despre un experiment făcut acasă, cu băutura preferată a multor oameni. Un tânăr din Spania a încercat acest lucru și a făcut totul public pe rețelele de socializare, acolo unde filmulețul lui a devenit viral.

După 25 de minute de fierbere, zahărul s-a topat, iar compoziția a devenit neagră și lipicioasă.

Vezi și – Băutura din România care i-a înnebunit pe străini. A fost inclusă într-o listă restrânsă a celor mai bune din lume

Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare a explicat fenomenul

Reprezentanții Asociației Naționale pentru Băuturi Răcoritoare au precizat că este un femomen foarte normal. Acest lucru se întâmplă cu orice băutură îndulcită dacă este pusă la fiert.

„Experimentul prezentat în documentarul privind rezultatul fierberii unei băuturi carbogazoase cu aromă de cola este un procedeu fizico-chimic normal. Prin fierberea oricărui lichid îndulcit cu zahăr, inclusiv apă îndulcită cu zahăr, ia naştere un produs de culoare brună, caramelul. Cu alte cuvinte, zahărul din conținut se caramelizează”, au spus reprezentanții.

Potrivit acestora, caramelul este folosit în industria alimentară într-o gamă largă de produse, inclusiv prăjituri, dulciuri, cipsuri, bere, gogoși, sosuri sau în unele băuturi răcoritoare: „Colorantul caramel folosit în produsele noastre este sigur și nu prezinta nici un risc pentru sănătate. În martie 2011, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA – European Food Safety Authority) a re-evaluat și reafirmat siguranța caramelului. O componentă importantă a procesului de re-evaluare a constituit-o revizuirea întregii literaturi știintifice pe această temă. Mai mult decât atât, principalele autorități de reglementare din lume consideră caramelul ca fiind sigur pentru utilizarea în alimente și băuturi.”

De ce e mai bună Coca-Cola la sticlă

Dacă vrei să te bucuri de efectul revigorant al sucului, iată câteva motive pentru care ar trebui să în cauți pe cel ambalat în recipient de sticlă și nu de plastic.

s-a demonstrat că factorii care influențează gustul băuturii sunt expunerea la căldură, lumina soarelui, timpul de depozitare și chiar ambalajul acesteia. Există tot felul de reacții chimice care pot afecta această băutură. Când alegi băutura la doză, aluminiul are un polimer care absoarbe o mare parte din aroma de zahăr a sucului. În plus s-a detectat o parte din aroma de metal în băutură. Dacă îl cumperi într-o sticlă de plastic, gustul este mai dulce deoarece lichidul este impregnat cu acetaldehida.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *