Ce se întâmplă de fapt dacă te speli pe cap cu bere. Efectele uimitoare

Berea, ingredient minune pentru un păr sănătos

Scris de: Oana Matei

25 Jun. 2023

Ce se întâmplă de fapt dacă te speli pe cap cu bere. Efectele uimitoare

Poate crezi că mierea, oul sau maioneza sunt salvatoare pentru părul tău, dar și berea are multe beneficii, pe care cu siguranță nu le cunoșteai până acum. Berea este o băutură alcoolică ale cărei ingrediente principale sunt malțul, hameiul, drojdia de bere și apa. Drojdia de bere oferă un plus de volum și strălucire naturală, îndepărtând în același timp eficient produsele de styling.

Berea, magia naturală pentru păr și piele

Se spune că proteinele naturale pe care le conține, hrănesc părul de la rădăcină până la vârf, ajutându-l să rămână sănătos. În plus, conține un ingredient natural cunoscut sub numele de dioxid de siliciu. Acesta este un mineral despre care se știe că adaugă volum părului și îl face mai gros. Așadar, berea este o alegere bună atunci când vrei să ai părul des, precum și să îi sporești creșterea.

Nutriție și hidratare

Berea conține ingrediente benefice pentru păr, cum ar fi proteinele, vitaminele B și mineralele. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la hrănirea și hidratarea părului, conferindu-i strălucire și vitalitate. În plus, datorită conținutului de malț și hamei, berea poate ajuta la întărirea firului de păr și la prevenirea ruperii sau căderii acestuia.

Eliminarea excesului de sebum

Sebumul este substanța naturală produsă de glandele sebacee de la nivelul scalpului. În exces, sebumul poate duce la un aspect uleios și la apariția mătreții. Spălarea părului cu bere poate ajuta la eliminarea excesului de sebum, revitalizând scalpul și reglând producția de sebum, astfel încât părul să arate mai curat și mai sănătos.

Vezi și Trucul care oferă instant volum părului tău. Secretul pe care orice femeie trebuie să îl știe

Strălucire și volum pentru păr

Un alt beneficiu al spălării părului cu bere este strălucirea și volumul pe care le poate conferi. Datorită dioxidului de carbon prezent în bere, părul poate părea mai plin și mai voluminos. De asemenea, proteinele din bere pot înveli firul de păr, creând o peliculă subțire care reflectă lumina și conferă strălucire.

Condiționare și netezire

Berea poate acționa ca un balsam natural, făcând părul mai moale și mai ușor de pieptănat. Proteinele și substanțele lubrifiante din bere pot netezi cuticula firului de păr, reducând astfel aspectul părului uscat și deteriorat. Rezultatul? Un păr mătăsos și catifelat.

Cum să te speli pe cap cu bere

  1. Alege o bere de calitate, preferabil una nealcoolizată sau cu un conținut scăzut de alcool.
  2. Lasă berea să se așeze la temperatura camerei timp de câteva ore pentru a elimina bulele de dioxid de carbon în exces.
  3. După șamponare și clătirea părului, toarnă treptat berea peste scalp și masează ușor timp de câteva minute. Poți dilua berea cu o cantitate egală de apă, în care mai poți adăuga 2 linguri de oțet de mere, dacă nu îți place mirosul.
  4. Lasă berea să acționeze timp de aproximativ 5-10 minute, apoi clătește bine părul cu apă călduță.

Vezi și Ce este aburirea părului. Secretul femeilor coreene pentru un păr sănătos, frumos și strălucitor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *