Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de pepene. Puțină lume știe asta

Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de pepene. Puțină lume știe asta

Galben sau roșu, pepenele este unul dintre cele mai apreciate fructe ale verii și are cel mai mare continut de apă, care poate asigura hidratarea in cele mai calduroase zile. Dar și semințele de pepene roșu au un rol în organism. Dar ce se întâmplă dacă înghiți sâmburele de pepene.

Ce se întâmplă dacă înghiţi seminţe de pepene

Suntem din ce în ce mai conștienți de cât de important este să avem o dietă sănătoasă și echilibrată, în care fructele sunt, fără îndoială, unul dintre elementele cheie pentru o sănătate bună. Vara sunt la mare căutare și ne ajută să ne hidratăm, iar pepenele se află printre cele consumate fructe în acest anotimp. Dar ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți semințele de pepene.

Multe persoane au obiceiul să mănânce pepenele cu tot cu semințe, în timp ce alții le dau la o parte fără să știe ce se întâmplă în corpul nostru când la înghiţim. Acestea pot fi chiar o gustare foarte sănătoasă, dacă sunt consumate corect şi în cantităţi rezonabile. Dar, atenție, dacă înghiți multe semințe de pepene pot deveni dificil de digerat și pot provoca disconfort gastric sau intestinal.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți sâmburi de pepene. Puțină lume știe asta
Pepenele verde este cea mai importantă sursă naturală de apă.

 

Ce conțin semințele de pepene

Semințele de pepene au un conținut nutrițional ridicat și este recomandat să fie lăsate la încolțit. Astfel, se vor obține germeni, mult mai ușor de digerat și plini de substanțe nutritive.

Seminţele de pepene verde sunt foarte bogate în proteine, în 150 de grame de seminţe uscate regăsindu-se 30,6 grame de proteine, ceea ce reprezintă 61% din valoarea zilnică recomandată. Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, printre care arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a ameliora suferinţele arterelor mici.

De asemenea, sunt foarte bogate în vitamine din grupul B. Fără acestea, nutrienţii din alimente nu pot fi transformați în energie. Cea mai răspândită vitamină din grupul B care se află în seminţele de pepene verde este niacina. În 100 de grame de seminţe fiind 3,8 miligrame, adică 19 la sută din valoarea zilnică. Niacina este esenţială pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos, sistemul digestiv şi pentru menţinerea elasticităţii pielii. Seminţele de pepene conţin şi tiamină, riboflavină, vitamina B6 şi acid pantotenic.

Seminţele de pepene roşu sunt pline de minerale, cel mai important fiind magneziul. În 150 de grame de seminţe fiind 556 miligrame, ceea ce înseamnă 139% din valoarea zilnică recomandată. Alte minerale importante prezente sunt fosforul, fierul, potasiul, sodiu, cupru, mangan şi zinc.

Pepenele roșu este cea mai importantă sursă naturală de apă (conține cca. 91%), pe lângă faptul că are licopen cu putere antioxidantă și L-Citrulină. După cum se știe, consumul regulat de apă contribuie la menținerea funcțiilor fizice și cognitive normale și stă la baza echilibrului vital al organismului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *