Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci murături iarna. Top 6 beneficii reale dezvăluite de nutriționist

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci murături iarna. Top 6 beneficii reale dezvăluite de nutriționist

În sezonul rece, foarte mulți români nu concep ca mâncarea să nu fie acompaniată de murături. Sunt extrem de delicioase și sănătoase, motiv pentru care și nutriționiștii ne îndeamnă să le includem în alimentație. Totuși, puțini știu beneficiile reale ale gogonelelor, gogoșarilor murați și ale castraveților în oțet.

De ce este bine să mănânci murături

Murăturile sunt o garnitură iubită de românul tradiționalist. Dincolo de gustul demențial și răcoritor, ele sunt adevărate bombe de sănătate pentru organism, susțin specialiștii nutriționiști. Mai mult decât, experții în alimentație ne invită să fim foarte atenție ca, mai ales iarna, să le includem în meniul nostru.

„Murăturile sunt legume sau fructe conservate în oțet sau saramură. În funcție de ingredientele folosite, pot fi: dulci, sărate sau picante. Murăturile conțin probiotice, bacterii bune, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, diminuează efectele stresului oxidativ și împiedică dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.”, a punctat specialistul nutriționist Wasim Nazer.

Citește și De ce se tulbură zeama la murături, de fapt. 3 cauze principale, ce nu trebuie să facă gospodinele sunt nicio formă

Top 6 beneficii reale ale consumului de murături iarna

Iată o listă cu șase dintre cele mai importante beneficii ale consumului de murături, întocmită de nutriționistul Wasim Nazer:

1. Conțin bacterii bune ce contribuie la descompunerea zaharurilor din alimente, având un efect pozitiv asupra digestiei.

2. Puțini gurmanzi știu că microflora din murăturile fermentate îmbunătățește microbiota intestinală. Așadar, Lactobacillus rhamnosus GG restabilește echilibrul microbiomului intestinal.

3. Consumul frecvent de alimente fermentate, inclusiv de boabe de soia și murături, diminuează efectele și simptomele diabetului de tip 2.

4. Murăturile au cantități mari de vitamine C și E, ce vin la pachet cu proprietăți antioxidante. Alimentele fermentate sunt bogate în  antioxidanți esențiali precum riboflavină, acid folic, cobalamină, menachinonă și tiamină.

5. Gogonelele, gogoșarii în oțet și castraveții murați sunt o sursă importantă de fibre, de aceea oferă o senzație de sațietate pe termen lung, reducând astfel pofta de mâncare, inclusiv de dulciuri.

6. Murăturile conțin bacterii probiotice. Acestea din urmă ajută la prevenirea apariției tumorilor canceroase la nivelul colonului, ficatului și a vezicii urinare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *