Cine nu adoră o felie de pâine proaspătă cu gem? Mai ales că se face extrem de ușor, iar această combinație este de-a dreptul delicioasă. Cu toate acestea, specialiștii susțin că este periculoasă combinația de pâine albă cu dulceață. Iată motivul pentru care nu trebuie să mai procedați așa!
Pâinea cu gem este desertul preferat al copilăriei, însă această combinație dintre cele două ingrediente nu este una bună pentru organism. Experții precizează că făina rafinată combinată cu anumite dulciuri reprezintă o doză dublă de carbohidraţi care cauzează o creştere rapidă a zahărului din sânge. Acest lucru este extrem de dăunător pentru sănătate.
„Pâinea albă obișnuită cu gem este o bombă cu ceas pentru organism. Combinăm doi carbohidrați simpli, calorii goale care sunt absorbite foarte repede și o persoană fără activitate fizică se îngrașă imediat.”, a precizat Evgeny Arzamastsev, expert în nutriție.
„În general, pâinea se consumă în principal cu ingrediente vegetale: legume, salate, supe. Dar nu este de dorit să se combine cu mese grele. Este mai bine să consumați pâine integrală în cantități limitate sau chiar să o eliminați din carne, leguminoase, ciuperci și unele alimente grele.”, a mai completat specialistul.
Citește și: Mâncare de gutui ca la bunica. Secretul care o face gustoasă și savuroasă, ce trebuie să faci la final
De asemenea, combinația de cocă din drojdie fermentată şi zahărul din gem poate duce pe viitor la probleme stomacale destul de grave.
Dacă doriți să mâncați, totuși, această combinație, înlocuiți e pâinea albă cu pâine integrală nedospită, iar gemul cu miere, care este mult mai sănătoasă.
Citește și: Cât se fierb castanele. Ce să faci cu ele înainte de a le pune la fiert. Secretul pentru a se găti perfect