Ce se poate planta de fapt între pomii fructiferi. Secretul experților pentru o grădină bogată

Ce se poate planta de fapt între pomii fructiferi. Secretul experților pentru o grădină bogată

Pomii fructiferi sunt o bogăție pentru fiecare curte. Nu numai din punct de vedere estetic, ci și prin faptul că aduce multe alte beneficii: de la un aer mai proaspăt și până la roadele lor delicioase. Cu toate acestea, a avea grijă de pomii fructiferi nu este tocmai o sarcină ușoară. Trebuie să le oferim o îngrijire constantă și riguroasă pentru ca ei să poată crește și să dezvolte sănătos. Dar ceea ce putem spune este că în mod sigur merită efortul. În articolul de astăzi vom explora ce putem planta între pomii fructiferi pentru o creștere optimă a acestora.

Ce se poate planta de fapt între pomii fructiferi

Pomii fructiferi sunt elemente prețioase ale grădinii noastre, oferindu-ne nu doar fructe delicioase, ci și oportunitatea de a crea un mediu sănătos în jurul lor. Plantarea anumitor specii de plante între acești pomi poate stimula creșterea sănătoasă, poate reduce riscul de boli și daune cauzate de insecte și poate îmbunătăți polenizarea, lucru care duce la o recoltă mai bogată și consistentă.

Iată, așadar, ce putem să plantăm între pomii fructiferi:

Plante perene erbacee

Acest tip de plante oferă o mulțime de beneficii pomilor dacă sunt plantate în jurul acestora. Nu numai că vor atrage polenizatori, dar datorită faptului că au capacitatea de a cretște foarte repede, atunci când vor ajunge să cadă, vor face un mulci excelent pentru alte plante.

Acest mulci reduce evaporarea, oferă protecție împotriva intemperiilor și adaugă nutrienți în sol. Planta comfrey, de exemplu, este foarte indicată. Preferă un pH al solului de 6.0-7.0, care este același cu cel al majorității pomilor fructiferi.

Plante fixatoare de azot

Plantele fixatoare de azot sunt excelente pentru pomii fructiferi deoarece adaugă substanțe nutritive în sol. Leguminoasele, cum ar fi fasolea, mazărea sau trifoiul, pot capta azotul din aer și îl pot elibera în sol prin rădăcinile lor. Acest lucru îmbunătățește fertilitatea solului și stimulează dezvoltarea sănătoasă a pomilor.

Citește și: La ce adâncime se plantează de fapt pomii fructiferi. Regula de aur pe care trebuie să o știi

Plante aromatice

Plantele aromatice, cum ar fi menta, busuiocul sau lavanda și nu numai, pot fi plasate strategic în jurul pomilor fructiferi pentru a respinge daunătorii și pentru a atrage polenizatorii. Aceste plante eliberează uleiuri esențiale care pot descuraja insectele dăunătoare, precum afidele sau moliile. De asemenea, atrag albinele și alte insecte polenizatoare, ceea ce sporește șansele de polenizare a florilor pomilor și, în cele din urmă, rezultă o recoltă mai bogată.

Citește și: Când se stropesc pomii fructiferi, de fapt. Dimineața sau seara? Detaliul important de știut

Mușețel

Această floare gingașă și parfumată este un companion excelent pentru pomii fructiferi. Este ușor de cultivat și oferă beneficii dintre cele mai variate: de la fixarea azotului în sol și până la atragerea insectelor benefice (gărgărițe, viespi benefice și albine de miere).

Aceste insecte sunt utile, deoarece sunt prădători naturali pentru dăunătorii din grădină. Spre exemplu, buburuzele vor lupta împotriva afidelor și vor ajuta la menținerea populațiilor acestora la un nivel scăzut, iar viespile vor lupta împotriva omizilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *