Ce se pune în mici. Ingredientele care le dau adevărata savoare, rețeta delicioasă de casă

Aşa prepari cei mai buni mici!
Ce se pune în mici. Ingredientele care le dau adevărata savoare, rețeta delicioasă de casă

Mini-vacanța de 1 Mai e aproape și, ca în fiecare an, românii vor încinge grătarele undeva la iarbă verde. Bineînțeles, micii vor fi nelipsiți de pe el, dar dacă vrei să te bucuri de un gust desăvârșit, ești în locul potrivit! În rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta cea mai delicioasă rețetă de mici. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

Secretul celor mai gustoși mici

Mititeii sunt un preparat tradițional românesc, iar în această perioadă sunt la mare căutare cu ocazia zilei de 1 Mai. Multe persoane aleg să-i cumpere deja preparați din supermarket. Însă, dacă vrei să te bucuri de o variantă mai deliciioasă, nu ezita să încerci rețeta de mai jos.

Ți-am pregătit o rețetă de mici de casă simplă, dar în același timp genială. La urma urmei, tot secretul constă în ingredientele folosite. Iată ce se pune, de fapt, în mici. Bucătarii cu experiență au dezvăluit produsele de care ai nevoie pentru a prepara cei mai gustoși mici,

Rețetă de mici de casă

Ingrediente

  • 500 de g de pulpă de vită
  • 300 de g de ceafă de porc
  • 150-200 de ml de apă foarte rece
  • o linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de piper prospăt măcinat
  • două lingurițe de fulgi de chili
  • o linguriță de cimbru uscat
  • o linguriță de boia dulce
  • cinci căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

Te-ar mai putea interesa și Cum se face toba de casă. Rețeta tradițională!

Mod de preparare

Pentru început, se ia carnea și se trece de trei ori prin mașina de tocat, împreună cu usturoiul. Ulterior, se adaugă și restul ingredientelor, în afară de apa rece.

Acum, se frământă foarte bine pasta de mici pentru aproximativ cinci minute, timp în care se toarnă și câte puțin din apa rece. La final, trebuie să rezulte o pastă omogenă.

După aceea, se formează mititeii cu mâna umedă și se așează pe o tavă. În final, aceasta se introduce în frigider și se lasă circa trei ore. Spor la treabă!

Te-ar mai putea interesa și Chifteluțe super delicioase după rețeta Ikea. Ce trebuie să faci ca să iasă suculente și pufoase, sunt gata în 10 minute!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *