Ce se pune în piftie, de fapt. Așa iese limpede, trucul secret pentru cele mai bune răcituri

Rețeta pentru piftie de pasăre
Ce se pune în piftie, de fapt. Așa iese limpede, trucul secret pentru cele mai bune răcituri

Piftia, preparatul nelipsit de pe mesele de sărbători, se prepară foarte ușor, însă există mici trucuri care te ajută să fie mai bună și limpede. Ce se pune în piftie, de fapt? Rețeta pentru o răcitură gustoasă!

Ce se pune în piftie, de fapt. Cum se prepară

Fie că e de porc, de cocoș sau de curcan, piftia are anumite secrete. Printre ele se numără și un ingredient care trebuie adăugat pentru ca piftia să iasă limpede.

Atunci când pregătesc piftie, gospodinele își doresc foarte mult ca lichidul să fie unul clar pentru ca preparatul final să fie limpede. Trucul pe care ele în folosesc în acest sens este gelatina alimentară. Ea este folosită la torturi și prăjituri, fiind un produs natural care se obține din cartilaje și piele. Cu ajutorul gelatinei se obțin aspicuri bine închegate, dar și limpezi în același timp.

Rețeta de piftie din carne de pasăre

Ingredientele necesare: aproximativ două kilograme de carne de pasăre cu os și piele, trei lingurițe de rase, două lingurițe de boabe de piper, doi morcovi, o rădăcină de păstârnac, patru căpățâni de usturoi, 20-30 de grame de gelatină granule sau foi și 3-4 albușul de ou (pentru a limpezi piftia), potrivit playtech.ro.

De asemenea, pentru decor e nevoie de: ouă fierte, boabe de mazăre, ridichi tăiate felii subțiri, ardei roșu, boabe de porumb, sfeclă murată, castraveciori murați, frunze de pătrunjel sau altceva, în funcție de preferințe.

Se crestează carnea pentru a permite oaselor și articulațiilor să se expună pentru a se elibera gelatina din ele. Se curăță legumele și se pun toate ingredientele la fiert într-o oală mare, cu sare și boabe de piper. Pentru a scurta timpul de fierbere se recomandă folosirea oalei sub presiune. Usturoiul se adaugă în timpul fierberii și la final.

Când se adaugă gelatina alimentară în piftie

Se lasă la foc mic. În oala cu presiune aproximativ o oră și jumătate, în oală normală timp de 3-4 ore. După ce s-au fiert toate, se degresează bine și se păstrează la frigider lichidul pentru 20 de minute pentru a verifica dacă se încheagă. Carnea și legumele se pun deoparte. Se porționează apoi carnea, iar supa rămasă se trece printr-o sită. Se pune apoi lichidul la foc, se adaugă 3-4 albușuri și se așteaptă până fierbe. La final se adaugă usturoiul rămas. Se strecoară bine și se lasă lichidul la răcit. Dacă este necesar se adaugă gelatina alimentară, astfel: se pun la hidratat 30 de grame de gelatină, într-o oală cu 500 ml de apă foarte rece. Se lasă acolo zece minute, după care se încălzește la foc mic până când ajunge la 60 grade C. Se stinge focul și se subțiază cu două polonice din supa caldă, apoi totul se adaugă în oala cu supă limpede. Se amestecă bine și se condimentează cu sare. Se mai lasă la răcit 30 de minute, apoi se adaugă carnea și legumele în boluri peste care se toarnă lichidul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 47 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *