Vrei să te bucuri de o recoltă bogată de roșii? Ei bine, dacă da, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Pentru a crește mari și sănătoase, este foarte important tipul de soi, calitatea solului, dar și schema de tratament. Iată câteva secrete pentru a avea o recoltă uriașă de tomate. Află, din rândurile de mai jos, ce se pune la roșii după plantare.
Orice grădinar, fie el cu experiență sau fără, visează la obținerea unei recolte generoase de roșii. Ce e de făcut în acest sens? Ei bine, află că există câțiva pași care trebuiesc urmarmați pentru a te asigura că plantele de tomate vor da roade bogate.
Tot secretul stă într-o îngrijire adecvată, deoarece există numeroase boli și dăunători care pot distruge culturile de tomate. Prin urmare, dacă vrei să ai o grădină plină de roade pe timpul verii, va trebui să urmezi aceste sfaturi.
În continuare, vom explora cele mai bune practici recomandate de specialişti pentru a asigura o recoltă abundentă și sănătoasă de tomate. Conform experților, roșiile se stropesc încă din faza de răsad.
Atunci, agricultorii utilizează un tratament pentru prevenirea căderii plantelor. Ulterior, la trei zile distanță, se aplică un alt tratament împotriva muștelor miniere. Însă, asta nu e tot! Specialiștii susțin că tomatele se stropesc și în faza de răsad, adică înainte de a planta firele de roșii.
Atunci, grădinarii folosesc un fungicid pentru făinare, mană, pătarea alba și cafenie și pentru asternarioază. După trei zile, ei mai aplică și un tratament cu insecticide pentru trips, musca minieră și acarieni.
Te-ar mai putea interesa și Cu ce să uzi roșiile pentru o recoltă bogată. Amestecul minune, care este ușor și simplu de pregătit!
După plantare, urmează un alt tratament, deoarece plantele de tomate sunt predipuse la diverse boli și dăunători, așa cum am precizat și mai sus. Dacă vrei să eviți substanțețe chimice, poți folosi un produs natuural.
Este vorba despre lapte. Acest aliment este foarte bun împotriva manei. Însă, dacă nu ai lapte acasă, mai poți folosi și zer. Tot ceea ce trebuie să faci este să torni lichidul într-un pulverizator și să stropești tomatele seara, după udare, atunci când nu sunt anunțate precipitații. Rezultatele te vor uimi!
Te-ar mai putea interesa și Ce fel de roșii să plantezi primăvara în grădină. Așa vei avea recolte duble și gustoase, toți vecinii te vor invidia!