Ce secret ascund ouăle din frigider. Trucul simplu prin care îl poți descoperi

Ce secret ascund ouăle din frigider. Trucul simplu prin care îl poți descoperi

Dintre toate alimentele pe care le avem în casă, ouăle sunt printre cele mai consumate. Cu toate acestea, deseori ne confruntăm cu dilema datelor de pe ambalaj, deoarece acestea pot crea confuzie și să nu indice clar termenul de valabilitate. De aceea, este important să știm că ouăle pe care le avem în bucătărie ascund un secret.

Ce secret ascund ouăle

Conform specialiștilor, atunci când ouăle au fost depozitate corect în frigider și au coaja în stare intactă și curată, acestea pot fi consumate chiar și după data limită inscripționată pe ambalaj, cu condiția să se țină cont întotdeauna de aceste aspecte.

Data limită de consum nu trebuie confundată cu data de expirare, în acest context fiind de cel mult 28 de zile de la momentul colectării ouălor.

Această dată indică perioada în care ouăle pot fi considerate proaspete, cu condiția să fie păstrate adecvat, menținându-și astfel calitatea și siguranța alimentară.

Citește și: Secretul pentru ouăle fierte perfect. Ce trebuie să faci înainte de a le pune pe foc și cum e recomandat să procedezi după ce ai oprit aragazul

Cum îți dai seama dacă oul mai este bun pentru consum

Există câteva trucuri simple pentru a verifica prospețimea ouălor și dacă sunt sau nu potrivite pentru consum. Unul dintre acestea este să puneți oul într-un pahar cu apă.

Dacă oul rămâne scufundat la fundul paharului, este în continuare proaspăt și poate fi consumat în următoarele zile (dar nu foarte mult timp). Dacă oul plutește la suprafața apei, este mai bine să îl aruncați, deoarece ar putea fi în vechi și să nu mai fie potrivit pentru consum.

De asemenea, puteți verifica starea albușului. Un ou proaspăt are două componente distincte în albuș: una mai densă și altă mai lichidă, care sunt ușor de distins.

Vezi și: Ce să pui în apa în care fierbi ouăle. Trucul secret care îți va face viața mai ușoară în bucătărie

Pe măsură ce oul își pierde prospețimea, albușul dens devine treptat mai puțin ferm și mai gelatinos, iar diferența dintre cele două zone devine mai puțin vizibilă.

Deci, atunci când este dificil să distingeți clar cele două zone, acest lucru indică faptul că oul nu mai este atât de proaspăt. În plus, specialiștii susțin că pe măsură ce oul își pierde prospețimea, membrana gălbenușului devine mai puțin fermă, iar gălbenușul începe să se aplatizeze, ajungând să fie complet turtit. În această fază, membrana sa devine atât de fragilă încât se poate sparge rapid dacă oul este deschis.

Cum trebuie să păstrezi ouăle

Ei bine, se recomandă să păstrați ouăle pe un raft din frigider, ideal în ambalajul original. Nu este indicat să le depozitați pe ușa frigiderului, deoarece această zonă este mai expusă la variații de temperatură, iar astfel alimentul se poate strica mult mai ușor.

Te poate interesa și: Nu mai arunca la gunoi cojile de ouă. Sunt aur curat, iată în ce moduri surprinzătoare le poți folosi de fapt

De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că ouăle reprezintă un aliment perisabil și orice variații de temperatură pot duce la stricarea și apariția bacteriilor periculoase precum salmonela.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *