Ce semnificaţie au verighetele, de fapt, și care este puterea lor secretă. Dintotdeauna, verigheta a fost considerată o emblemă a iubirii și a angajamentului. De-a lungul istoriei, aceste inelele au simbolizat multe lucruri, atât personale, cât și spirituale.
Poate cele mai importante semnificații ale lor sunt cunoscute în mod deosebit de cei care le poartă. Cei care se căsătoresc au o mulțime de opțiuni și pot alege dintre nenumărate stiluri și materiale de verighetă pentru a-şi spune povestea. Totuși, verighetele nu sunt niște simple inele.
Ce simbolizează verigheta? Simbolismul verighetei este strâns legat de forma sa – un cerc. De-a lungul istoriei, cercurile au fost folosite ca metaforă pentru conceptele de totalitate, perfecțiune, sine, infinit, eternitate și atemporalitate. Cercurile au fost, de asemenea, văzute ca simboluri pentru Dumnezeu. Cercurile nu au început și nici sfârșit, iar simetria lor le-a făcut simboluri pentru cer și perfecțiune. De aceea, natura eternă a cercului a transformat și verighetele în simboluri ale iubirii eterne.
Dăruind un inel de logodnă sau schimbând verighete, faci o promisiune importantă. Promiți că veți rămâne devotați unul celuilalt pe tot parcursul timpului.
Primele verighete și obiceiul de a schimba aceste inele se găsește în reprezentările egiptene antice. Acestea datează de mai bine de 3.000 de ani. Scrierile înfățișează cupluri care se prezintă unul altuia cu inele împletite din cânepă sau din stuf. Deoarece aceste materiale nu aveau durabilitate, cuplurile au înlocuit materialele fragile cu unele din os sau fildeș. Cu cât materialul era mai scump, cu atât se manifesta mai multă dragoste.
Conform interpretărilor hieroglifelor, egiptenii considerau că aceste inele simbolizează angajamentul nemuritor și dragostea eternă în cuplu. Simbolistica făcea referire și la forma cercului, care nu avea început sau sfârșit. Deschiderea centrului este ca o ușă către viitor.
În anumite culturi, era tradițional ca doar femeia să poarte verigheta. Acest lucru a fost valabil și în SUA., înainte de al Doilea Război Mondial. În timpul războiului, mulți militari își purtau verighetele în semn de angajament și ca o modalitate de a-și aminti soțiile în timp ce erau plecați peste ocean. Tradiția a continuat în timpul războiului din Coreea.
După aceasta, seturile de verighete au devenit mai populare și în rândul civililor. Popularitatea acestei bijuterii a adus și o mulțime de stiluri. Pe lângă aur, argint sau platină, acum se pot comanda și inele durabile din silicon, ideale pentru cuplurile moderne. Cu un design elegant și contemporan, verighetele sunt o modalitate funcțională a cuplurilor de a-și afișa dragostea veșnică.