Ce spune Zaiafet despre inteligența și privilegiile sale: „Bunica a fost prietenă cu Nichita Stănescu” VIDEO EXCLUSIV

Zaiafet: ”Mi se părea fanscinant cum putea bunica mea să înțeleagă așa de bine un om și societatea”
Ce spune Zaiafet despre inteligența și privilegiile sale: „Bunica a fost prietenă cu Nichita Stănescu” VIDEO EXCLUSIV

În cadrul ediției cu numărul 74 a emisiunii EGO Life, celebrul vlogger și YouTuber Zaiafet a dat detalii despre viața sa personală. El a mărturisit că a fost crescut mai mult de bunici, iar cea care i-a insuflat dragostea pentru carte a fost chiar bunica sa, fostă profesoară de limba română. I-a fost un adevărat model, iar lecțiile pe care le-a învățat de la ea l-au ajutat foarte mult în dezvoltarea proiectului său online – canaul de YouTube cu același nume, ”Zaiafet”.

Ce spune Zaiafet despre inteligența și privilegiile sale

Zaiafet, pe numele său real Horia Sârghi, își aduce aminte cu plăcere de anii petrecuți la bunica sa. Imediat după Revoluție, pe când celebrul youtuber avea doar 4 ani, părinții săi au fost nevoiți să îl lase în grija bunicilor, întrucât erau ocupați mai tot timpul cu afacerile pe care le aveau.

Femeia, fostă profesoară de limba română, avea o capacitate remarcabilă de a înțelege oamenii și societatea în care trăiau, își amintește Horia despre bunica sa.

”Bunica mea a fost profesoară de română și ea m-a crescut. A fost foarte frumos la bunica mea. Ea făcea tot timpul pregătiri la română și vara și în timpul anului. Stătea în spatele une biblioteci mari și preda. După ce termina, vorbea cu părinții la telefon și dădea detalii despre copil la care eu nu m-aș fi gândit niciodată. Mi se părea că făcea niște observații atât de fine.

Veneau vecini pe la ea, discuta cu ei și apoi vorbea cu bunicul meu despre vecinii respectivi și aveam senzația că le-a sondat mintea, că știe mai multe decât știu ei despre ce s-a întâmplat. Mi se părea fanscinant cum putea bunica mea să înțeleagă așa de bine un om și societatea.”, își amintește Horia Sârghi.

Astfel, încercând să ajungă precum bunica lui, a început să citească tot mai mult.

”Trăiam cu impresia că dacă eu citesc toate cărțile acelea din spatele ei o să fiu și eu la fel, pentru că acesta este secretul. Dar nu acesta este secretul. Bunica mea a fost o femeie foarte inteligentă, dar m-au ajutat cărțile.”

Bunica lui Zaiafet, sursă de inspirație pentru materialele publicate pe pagina de YouTube

Ca o scurtă caracterizare a bunicii sale, Horia Sârghi spune că bunica lui ar putea fi considerată chiar ”creatorul de conținut” al lui Zaiafet, canalul de YouTube care astăzi numără peste 800.000 de abonați și peste 200 de milioane de vizualizări, livrând content de cultură generală.

”Există tot felul de privilegii de care am beneficiat. Bunica mea a fost un om foarte citit, foarte educat. A fost prietenă cu Nichita Stănescu, a fost un om bun. În fiecare seară îmi citea povești. Eu dormeam cu ea și mă întreba despre ce vreau să discutăm seara la culcare. Eu spuneam că despre lupi și îmi spunea materialele Ziafet, uite ce scrie despre lupi Dimitrie Bolintineanu. Îmi spunea astfel de povești ca să adorm.”, a povestit Zaiafet în cadrul ediției cu numărul 74 a emisiunii EGO Life.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *