În urmă cu câteva zile, postul de televiziune Antena 1 a făcut un anunț trist pentru telespectatorii emisiunii „Chefi la Cuțite”. Comunicatul dezvăluia faptul că Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au refuzat să mai participe la filmările din luna octombrie ale show-ului culinar, invocând că sunt prea obosiți. Drept urmare, noul sezon „Chefi la Cuțite” nu îi va mai avea ca protagoniști pe cei trei!
Mona Segall, producătorul general al emisiunilor de la Antena 1, a anunțat zilele trecute că Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu nu vor mai face parte din proiectul „Chefi la Cuțite”. În comunicatul de presă, Antena 1 preciza că pauza de la ultimele filmări a fost de șase luni, între aprilie și octombrie 2023.
„Am fost surprinși de anunțul de ultim moment al celor trei jurați, pentru că ne aflam într-un stadiu extrem de avansat al pregătilor pentru filmarea sezonului următor și pentru că suntem într-o relație contractuală cu cei trei. Motivul principal invocat de aceștia a fost starea de oboseală, deși a existat o pauză de 6 luni între sezoane. Ne pare rău că toate încercările de a rezolva această situație nu au dus la soluția ideală.”, s-a precizat în anunțul făcut de CEO Antena Group.
În urmă cu doar câteva luni de la acest anunț, Mona Segall a fost invitată în podcastul lui Mihai Morar, acolo unde a vorbit deschis despre emisiunea „Chefi la Cuțite”, unul dintre proiectele ei de suflet.
Producătoarea preciza că secretul imens al acestui show culinar a fost dat chiar de cei trei foști jurați, care au decis să se retragă de la Antena 1.
„Și care-i rețeta lui Chefi la cuțite? De reușită și de longevitate?”, a fost întrebarea lui Mihai Morar.
„De reușită au fost cei trei chefi, pentru că au chimia și competitivitatea care este necesară unui asemenea format. Și apoi, pe măsură ce s-a mărit numărul de sezoane, am încercat să aducem tot felul de artificii ca să nu plictisim.
Și unul și cel mai important este în continuare castingul, pentru că…pe modelul Românii au talent. Dacă fiecare concurent vine cu o altă poveste, cu o altă meserie, cu alt gen de mâncare, atunci lumea stă să vadă ce mai urmează, și ce se mai poate întâmpla, și ce reacție or să mai aibă chefii, și ce poate să li se mai întâmple. Și atunci creează dependență.”, mărturisea Mona Segall în urmă cu doar câteva luni.