Ce studii are Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare. A fost condamnat la 5 ani de închisoare

A fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită
Ce studii are Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare. A fost condamnat la 5 ani de închisoare

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat vineri, 24 noiembrie, de Curtea de Apel Cluj la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, într-un dosar care datează din 2016, sentința fiind definitivă. În plus, se păstrează și sentința anterioară a Tribunalului Cluj din februarie 2022. Ce studii are fostul edil?

Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost condamnat definitiv, vineri (24 noiembrie), la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022, dar au fost modificate doar anumite dispoziţii privind pedeapsa complementară.

După ce s-a dat sentința, polițiștii au mers la locuința lui, dar nu l-au găsit acasă. De asemenea, aceștia nu l-au găsit nici la sediul Primăriei din Baia Mare. Drept urmare, Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire generală și internațională.

„Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au primit de la instanța competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, polițiștii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului.”, se precizează pe site-ul Poliției Române.

Totodată, magistrații au menţinut sechestrul pe bunurile edilului: un autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă parte de 9/788 aferentă parcării.

Ce studii are primarul din Baia Mare

Se știe că pentru a candida la funcția de primar, persoanele trebuie sa aibă studii superioare absolvite cu diplomă, conform legii. Cătălin Cherecheș se încadra perfect pentru funcția de primar a municipiului Baia Mare. În ultimii 20 de ani, edilul a absolvit mai multe școli din țară, dar și din străinătate.

Conform cv-ului său, care este făcut public, în 1993, Cătălin Cherecheș a terminat Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare. După terminarea liceului, edilul s-a orientat către Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Studii, facultate pe care a absolvit-o în 2001. În același timp, primarul din Baia Mare a fost și student la Universitatea Economică Viena – Austria, Facultatea de Comerţ.

Ultima școală absolvită este Academia de Studii Economice Bucureşti, Institutul de Studii Doctorale -Doctorat „Perfecţionarea Motivării Personalului Unităţilor Economice din Cadrul Organizaţiilor din Silvicultura Romaniei”, în 2012.

Socrii lui Cherecheș sunt în arest preventiv

La începutul lunii noiembrie, socrii lui au fost arestați, după ce mama soției sale a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai bună în dosarul edilului.

„Am mândria să fiu un om care am fost inspirat de părinții mei să învăț să fac doar bine oamenilor. Am auzit multe cuvinte despre mine și în această perioadă de 10 ani, în care am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și în loc să mă retrag și să las pe seama avocaților mei, am fost prezent la fiecare termen, în afară de trei termene. Am suportat umilința publică însoțită de acuzații mincinoase, dar n-am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, spunea Cherecheș, cu doar câteva ore înainte să fie condamnat la închisoare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *