Îți este poftă de o ciorbă de perișoare însă nu știi care este secretul pentru a ieși pufoase și gustoase? Vei vedea mai jos o rețetă simplă care îți dezvăluie mici secrete pe care trebuie neapărat să le știi.
Ai nevoie de: o ceapă, 1-2 morcovi, un ardei gras, o bucată de țelină rădăcină, 300 ml de suc de roșii sau o cutie/borcan de roșii cuburi, sare, piper, ardei iute, borș, pătrunjel și leuștean verde.
Pentru perișoare: 600 gr de carne tocată, o ceapă, o lingură de legume tocate fin, mărar și pătrunjel verde sau uscat, un ou, sare, piper și 50 gr de orez cu bob rotund sau o lingură de pesmet, griș sau mălai.
Mai întâi taie legumele cubulețe și pune-le la fiert împreună cu ardeiul iute, tăiat feliuțe. Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă perișoarele. Acestea se verifică treptat, iar atunci când sunt fierte se adaugă sucul de roșii, borșul sau zeama de lămâie pentru acrit sau se lasă supa dulce, în funcție de preferințe. Ulterior se mai lasă să dea câteva clocote, se gustă și se potrivește gustul cu sare și piper. Se oprește focul, se taie verdeața și se pune deasupra. Se mai acoperă cu un capac și se mai lasă să se infuzeze aromele, să se răcorească, aproximativ 15 minute. Se poate servi ulterior cu sau fără smântână.
Gina Bradea, cunoscută în mediul online pentru rețelele ei, dezvăluie cum pregătește ea perișoarele. Aceasta spune că trece de două ori ceapa și carnea prin mașina de tocat astfel încât să fie totul cât mai fin. Adaugă verdeața tăiată la fel de fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat foarte bine. Secretul constă în a pune și două linguri de apă rece, după care amestecă totul foarte bine cu mâna.
„Eu amestec bine carnea, cu mână. Adaug si 1-2 linguri de apă rece. Bag mâna și amestec mult, până văd că devine umflată puțin și mai fină. Cam 5 minute amestec. În felul acesta, înglobează aer, ca atunci când se bat ouăle și aluatul va fi pufos”, spune Gina Bradea, potrivit pofta-buna.com.