Ce trebuie să adaugi în bulion pentru un gust desăvârșit. Fă asta înainte de a pune capacul pe borcane

Așa se va păstra bulionul toată iarna
Ce trebuie să adaugi în bulion pentru un gust desăvârșit. Fă asta înainte de a pune capacul pe borcane

Vremea pregătirilor pentru iarnă a început, iar gospodinele s-au apucat să pregătească murăturile, dulcețurile și bulioanele. Și că veni vorba despre bulion, citește următorul articol pentru a afla care este cea mai bună rețetă pentru cel mai bun bulion de roșii pe care l-ai făcut vreodată.

Ingredientul care face din bulion un preparat desăvârșit

Cu siguranță te-ai săturat și tu de bulionul cumpărat din magazin, plin de E-uri, conservanți și ingrediente a căror proveniență este necunoscută. Cel mai bine ți-au prepara chiar tu, în confortul propriei case, bulionul de roșii pe care să îl adaugi în rețetele tale preferate. Îți prezentăm o rețetă atât de simplă, încât și un începător în gastronomie va fi în stare să o pună în practică așa cum trebuie. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • zece kilograme de roșii proaspete;
  • trei linguri de sare grunjoasă;
  • trei linguri de zahăr alb;
  • ulei de floarea-soarelui.

Ai grijă ca roșiile folosite pentru bulion să nu fie lovite, ci cât mai proaspete. Astfel va ieși și bulionul perfect. Spală roșiile cu apă rece, scoate-le codițele și taie-le în bucăți mari. Pune bucățile de roșii în mașina de pasat, reușind astfel să separi cojile de pulpă și pulpa de suc. Dacă nu ai o astfel de mașină, atunci pune roșiile la fiert. După ce s-au fiert, pune-le într-o sită și presează-le cu o lingură de lemn pentru a îndepărta semințele de pulpă. După acest proces, trebuie să pui pulpa și sucul într-o oală la fiert. Amestecă cu o lingură de lemn pentru a nu se prinde nimic de fundul oalei. După ce a scăzut zeama, adăugă sarea și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte.

Lasă compoziția să mai dea în clocot de câteva ori, apoi pune bulionul în borcane sterilizate anterior. Culoarea obținută trebuie să fie roșu deschis. Acoperă borcanele cu un material textil și lasă-le să se odihnească o zi întreagă, la temperatura camerei, apoi mută-le în cămară, la loc răcoros și ferit de soare. Se recomandă ca la final să adaugi puțin ulei de floarea-soarelui peste bulion, înainte de a pune capacul pe borcane. În felul acesta te asiguri că bulionul nu va fermenta peste iarnă.

Beneficiile bulionului pentru sănătate

Bulionul de roșii este necesar în perioada de frig, când pielea are de suferit. Legumele se vor găsi mai rar, astfel că nu îți vei putea lua vitaminele direct de la surse, decât dacă ai diverse preparate pentru iarnă care să le cuprindă. Nutriționistul Mihaela Bilic ne îndeamnă să folosim în mâncăruri suc de roșii și bulion deoarece licopenul din ele ajută pielea să reziste la frig.

„Bulionul: Folosiți în mâncăruri suc de roșii și bulion, sunt bogate în licopen care protejează pielea de frig; aciditatea din roșii crește absorbția fierului din carne, deci tocănița și mâncarea cu sos are efect antianemic”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook, alături de multe alte sfaturi pentru menținerea sănătății în vremea rece.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.3 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *