Plăcinta cu mere este, fără doar și poate, vedeta anotimpului de toamnă. Această prăjitură este extrem de populară la noi în țară și aproape că toată lumea o îndrăgește, dar nu toți românii știu să o prepare corect. Pentru a o face delicioasă, trebuie neapărat să știi un secret. Binînțeles, ingredientele pot varia în funcție de gusturile fiecărei persoane, dar există unul care o poate face foarte gustoasă. Iată despre ce este vorba!
Plăcinta cu mere este un desert delicios, care se pregătește încă din cele mai vechi timpuri. Această prăjitură este foarte cunoscută și îndrăgită, dar puțini știu să o pregătească în mod corect, așa cum o fac marii cofetari.
Rețeta lor este una obișnuită, care nu diferă de cea pe care ai învățat-o de la bunica sau de la mama ta, dar un singur ingredient face diferența. Da, ai auzit bine! Aceștia adaugă în merele călite nucșoară, iar compoziția devine extrem de aromată. Încearcă reţeta noastră şi te vei convinge.
Ingrediente
Pentru aluat
Pentru umplutură
Mod de preparare
Mai întâi, se prepară umplutura. Se curăță merele și se dau pe răzătoare. Ulterior, se storc și se pun într-o tigaie, cu două linguri de zahăr brun, o linguriță de scorțișoară și o linguriță de nucșoară.
Merele se călesc timp de circa 20 de minute sau până când se înmoaie și se elimină lichidul în exces. Acum, se pregătește și blatul. Se pornește cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Ulterior, într-un vas se amestecă ouăle și zahărul. Se mixează câteva minute, apoi se adaugă laptele, uleiul și vanilia. Se mixează până când rezultă un aluat lichid și spumos.
Într-un vas separat se pun făina, sarea și praful de copt. Se amestecă foarte bine și se toarnă peste aluatul lichid. Se mixează puțin, cât să se omogenizeze aluatul și să nu mai fie cocoloașe.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se unge cu puțin ulei, după care se adaugă o bucată din aluat în tavă. Se dă la cuptor pentru un sfert de oră, apoi se scoate și se adaugă umplutura.
Aceasta se nivelează cu o spatulă, ulterior se adaugă restul de aluat și se întinde bine pe toată suprafața tăvii. Se dă la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră, apoi se scoate și se lasă să se răcească. În final, se presară cu zahăr pudră. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Rețeta tradițională de plăcintă cu mere. Ingredientul secret pe care gospodinele îl folosesc de 100 de ani!