Murăturile sunt o delicatesă apreciată pentru gustul lor unic, dar nimic nu poate fi mai dezamăgitor decât să descoperi că acestea s-au înmuiat și nu au nimic de a face cu textura aceea crocantă. Pentru a evita acest aspect nedorit și pentru a obține murături crocante și pline de savoare, vă prezentăm ingredientul special cu care nu vei da greș.
Fie că vorbim de castraveți, gogonele, gogoșari, ardei sau varză, toți iubitorii de murături își doresc să obțină produse crocante și pline de savoare. Pentru acest lucru alegeți unul dintre ingredientele următoare:
Pentru murăturile in oțet, folosiți doar oțet alb, cu o aciditate de minim 5%. Pentru cele in saramură, este recomandată sare grunjoasă, neiodată.
Totodată, pentru saramură, la un litru de apă se adaugă între 25 – 30 grame de sare grunjoasă. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată o puteți verifica cu ajutorul unui ou: daca aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafața lichidului.
Pentru murăturile de oțet, cantitatea de oțet va fi în proporție de o parte oțet, trei părți apă.
Vezi și De ce să pui frunze de vișin deasupra murăturilor. Secretul știut de puține gospodine
Pentru a evita stricarea murăturilor, este important să respecți regulile de igienă și să urmezi cu atenție rețeta de murare. Cu atenție și practică, poți obține murături delicioase și sănătoase.