Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca. Tradiții și obiceiuri urmate de numeroși credincioși

Mii de credincioși vin zilnic la mormântul său în căutarea unui miracol
Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca. Tradiții și obiceiuri urmate de numeroși credincioși

Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop, locul unde se odihnește trupul neînsuflețit al ”Sfântului Ardealului”, este unul dintre cele mai vizitate locuri de pelerinaj din România. Mii de credincioși vin zilnic la mormântul său în căutarea unui miracol sau pentru a-și găsi liniștea sufletească. Iată ce obișnuia să le spună Arsenie Boca credincioșilor.

Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca

Creștinii îl consideră pe Arsenie Boca un adevărat făcător de minuni. Miracolele pe care le-a săvârșit părintele s-au petrecut mai cu seamă după trecerea sa în neființă, căci după cum chiar el a mărturisit în timpul vieții sale, îi va putea ajuta pe oameni mai mult după moartea sa.

„După ce o să piară asta (n.r. indicând spre trupul omenesc), vă voi ajuta mai mult” – au fost vorbele părintelui.

Iar de-a lungul anilor, nu puțini au fost cei care au mărturisit că după ce au mers să se roage la mormântul său au avut parte de adevărte minuni, iar viața lor s-a schimbat complet.

Credincioșii obișnuiesc să meargă la mormântul părintelui cu flori, dar nu este nevoie ca oamenii să vină aici cu daruri, ci cu dorința puternică de a-și schimba viața. Fiindcă aceasta era dorința lui Arsenie Boca: să ne corectăm viața și să alegem binele.

„Oamenii trebuie să vină aici cu dorinţa de a-şi schimba viaţa, din răutate spre bine. Să ne punem de acord cu voia lui Dumnezeu. Părintele Arsenie Boca ne cerea să ne corectăm viaţa înspre bine. Acesta trebuie să fie scopul celor care vin aici, de a cunoaşte adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Hristos. Părăsirea faptelor rele şi îndreptarea vieţii după voia lui Dumnezeu. Acesta este cel mai bun lucru”, a declarat o maică stareță pentru romaniatv.net.

Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca
Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca

Una dintre minunile părintelui: copilul orb din naștere, care îl vede pe tatăl său pentru prima oară

Minunile săvârșite de părintele Arsenie Boca sunt nenumărate. Credincioșii vin anual la mormântul său să se reculeagă și să îi aducă mulțumiri. Unii dintre pelerini au asistat chiar la adevărate minuni dumnezeiești. Iată relatarea unuia dintre ei:

„De la mormânt, am mers la izvorul cu apă vindecătoare şi am umplut câteva sticluţe. Voiam ca mama să bea în fiecare zi din apa miraculoasă. Când veneam de la izvor, am auzit un strigăt de bucurie.

Lumea s-a strâns în jurul unui copil cam de 12-13 ani , orb din naştere, care striga şi spunea că vede, că-l vede pe tatălui lui pentru prima dată. În rugăciunile lui, copilul îl rugase pe părintele Arsenie să vadă şi el şi să fie sănătos ca şi ceilalţi copii de vârsta lui. Am aflat că familia care venise cu copiul nevăzător din Piatra Neamţ, a treia oară, a trăit clipe de emoţie copleşitoare.

Când lumea s-a mai îndepărtat, am putut să -l văd şi eu pe băiat; el încă îşi turna apă în palme şi îşi spăla ochii, rostind mereu cât este de fericit că-l vede pe tatăl lui”, a povestit pelerinul, uluit de cele trăite, conform click.ro.

Rugăciunea părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *