Carnea prăjită este una dintre cele mai populare alegeri atunci când vine vorba de gătit. Totuși, pentru a obține rezultate delicioase, este important să țineți cont de anumite trucuri înainte de a prăji carnea. Așa va ieși mult mai suculentă, gustoasă și cu o textură perfectă!
Carnea este nelipsită din alimentația românilor, fie că este vorba de carne de pui, porc sau vită. Experții susțin că există un truc pentru carne înainte să o gătești. Iată cu ce să usuci suprafața cărnii înainte de a o pune la prăjit!
Se știe că carnea este una dintre cele mai pregătite alimente, atât în restaurante, cât și acasă. Cu toate acestea, majoritatea gospodinelor o pregătesc în cele mai diverse și sofisticate preparate, dar nu știu cu ce trebuie să usuce suprafața cărnii înainte de a o pune în tigaie.
Așadar, dacă vreți ca friptura să iasă mereu suculentă și gustoasă, trebuie să țineț cont de un singur aspect.
Dar cum procedați? Prima dată se spală carnea, se lasă să se scurgă, iar mai apoi se șterge suprafața cărnii cu un prosop de hârtie. În acest fel, carnea va fi mai aromatizată și va forma o crustă crocantă la suprafață atunci când o prăjiți sau o băgați la cuptor!
Citește și: Cum să faci cea mai bună friptură de porc. Trucul pentru a deveni fragedă și suculentă