Ce trebuie să faci cu carnea, înainte de a o pune la prăjit. Secretul marilor bucătari care o face deosebit de gustoasă

Așa obții cea mai bună carne prăjită!
Ce trebuie să faci cu carnea, înainte de a o pune la prăjit. Secretul marilor bucătari care o face deosebit de gustoasă

Nu mai știi ce să mănânci? Ei bine, ce-ai spune de o bucată de carne prăjită? Aceasta merge de minune alături de o porție de cartofi prăjiți sau de câteva murături delicioase. În plus, carnea prăjită nu este deloc dificil de obținut. Totuși, trebuie să ții cont de câteva sfaturi, astfel încât aceasta să iasă fragedă și gustoasă. Iată la ce truc apelează marii bucătari!

Cum se prăjește corect carnea

La prima vedere, pare destul de ușor să pregătești o bucată de carne prăjită. Totuși, este extrem de important să respecți câteva reguli pentru ca aceasta să iasă ca la carte.

Un singur pas greșit și carnea ta se poate arde, se poate lipi de tigaie sau poate ieși tare și fără gust. Iată care sunt pașii pentru a obține o friptură perfectă:

1. Ia bucata de carne și presară sare peste ea. Acum, pune-o într-o farfurie și las-o peste noapte să se odihnească;

2. Pentru a ieși perfect, este important să nu gătești friptura imediat după ce ai scos-o din frigider. Las-o circa o jumătate de oră înainte de a fi gata să o prepari;

3. Sărează carnea din nou și pune tigaia la încins. Poți folosi ulei de floarea-soarelui, de legume sau de arahide.

4. Prăjește friptura până când aceasta capătă o crustă maro caramelizată. Pentru ca acest lucru să se întâmple, însă, bucătarii iscusiți susțin că tigaia și grăsimea trebuie să fie suficient de fierbinți.

Citește și La câte grade se face friptura de porc. Ce să faci cu carnea înainte de a o pune pe foc, așa va ieși fragedă și suculentă!

Friptură în tigaie, rețeta veche de 100 de ani

Ingrediente

  • două linguri de ulei de măsline extravirgin
  • o bucată de carne de vită cu grăsime
  • sare
  • piper negru
  • două linguri de unt

Mod de preparare

Se ia o tigaie în care se încălzește uleiul. Ulterior, se ia bucata de carne şi peste ea se presară sare și piper, apoi se adaugă în tigaie. Se lasă să se gătească timp de șapte minute, apoi se întoarce și se pune untul.

Se unge cu unt și se prepară încă cinci minute sau până când temperatura internă ajunge la 140 de grade Celsius, pentru o temperatură medie. Se scoate carnea din tigaie și se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se poate tăia. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce poți face cu friptura de porc rămasă. Trucurile la care apelează marii bucătari!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *