Ce trebuie să faci cu cartofii înainte de a-i prăji în tigaie. Metoda care garantează gustul perfect

Vor fi crocanți la exterior și pufoși la interior
Ce trebuie să faci cu cartofii înainte de a-i prăji în tigaie. Metoda care garantează gustul perfect

Cartofii prăjiți sunt pe placul majorității oamenilor! Acest fel de mâncare se pregătește foarte repede și poate fi așezat la masă alături de o mulțime de alte alimente, de la fripturi, salate sau diferite preparate la cuptor. De-a lungul timpului au fost descoperite o mulțime de trucuri pentru a face cartofii prăjiți și mai buni!

Truc foarte util. Fierbe cartofii în apă cu sare și oțet înainte de a-i pune la prăjit

Sarea și oțetul sunt ingredientele secrete care oferă un gust deosebit cartofilor prăjiți. Dacă și ție îți plac să fie crocanți la exterior, dar moi la interior, ar trebui să folosești acest truc.

Ce ai de făcut? Pentru început pune o oală mai mare cu apă pe aragaz și adaugă câteva linguri de oțet alb și o lingură de sare. Pune cartofii curățați sau cu coajă în apă, apoi lasă să fiarbă. Scoate cartofii și taie-i normal, iar între timp pune o tigaie cu mult ulei la încins. Prăjește cartofii la foc mare, până când devin aurii, apoi pune-i într-un castron de metal și presară sare peste ei.

Te vei bucura de o porție de cartofi crocanți, aurii, pufoși la interior și delicioși. De asemenea, poți presăra peste ei brânză, cașcaval, diferite condimente sau sosuri, în funcție de preferințele tale.

Cum ajută oțetul cartofii prăjiți să fie mai buni?

Ei bine, oțetul ajută la frăgezirea cartofilor, în timp ce sarea îi face să elimine amidonul în exces. Astfel cartofii nu se mai lipesc între ei în timpul prăjirii. Același truc în poți folosi și dacă alegi să pregătești cartofii la cuptor.

Vezi și – Secretul celor mai buni cartofi prăjiți. Un celebru bucătar a dezvăluit metoda prin care ies perfecți. Nu o să te mai saturi de ei

Ce fel de grăsime e mai bine să folosești pentru prăjit

Specialiștii spun că nivelul de saturație cu hidrogen al unei grăsimi este cea mai importantă variabilă. Grăsimile foarte saturate, cum este untura, sunt solide la temperatura camerei, în timp ce grăsimile polinesaturate, cum ar fi uleiurile vegetale și de canola, rămân lichide la temperatura camerei.

Din punct de vedere al aromei și texturii preparatelor, grăsimile solide reprezintă o alegere foarte bună pentru prăjire. Cu toate acestea, grăsimile saturate sunt considerate nesănătoase, în comparație cu cele polinesaturate lichide, deoarece ele pot fi asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare. Saturația face ca aceste grăsimi și se degradeze mai repede în timpul prăjirii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *