Cartofii noi prăjiți au un gust deosebit. Foarte mulți oameni abia așteaptă să se găsească în comerț pentru a-i prepara așa cum știu mai bine. Vei afla de mai jos un truc genial pentru a-i face să aibă crustă aurie și crocantă.
Tot ce ai nevoie: un kilogram de cartofi noi mici, sare de mare, baie de ulei.
Mai întâi de toate cartofii noi trebuie curățați. Este o muncă destul de dificilă, dar care, în final, merită. Există însă mai multe trucuri de ajutor în această situație.
Există persoane care înainte de a curăța cartofii noi preferă să îi pună puțin la fiert deoarece coaja se va îndepărta mai ușor. Ulterior, după ce i-ai curățat și tăiat, pune cartofii în apă rece, cu o lingură generoasă de sare grunjoasă. Se lasă în apă pentru 10 minute. După acest timp, se iau cartofii și se pun în baia de ulei încinsă și se lasă la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute. Spre final, se poate mări flacăra pentru ca aceștia să prindă crusta crocantă.
La final, pot fi mâncați simpli sau ca garnitură pentru un pui la rotisor sau alte tipuri de carne, în funcție de preferințe.
Dacă vrei să încerci varianta de cartofi noi la cuptor, îți spunem mai jos o rețetă foarte simplă.
Ai nevoie de:
Mai întâi se spală foarte bine cartofii cu apă rece și cu partea abrazivă a unui burete de vase. Nu se curăță de coajă, ci doar se îndepărtează pămîntul de pe ei. Se taie cartofii în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt. Se pun cartofii într-o tavă și peste el se adaugă sare, piper, boia dulce, rozmarin, unt topit, ulei și usturoiul tocat mărunt. Se amestecă foarte bine astfel încât condimentele să fie distribuite uniform. La final se adaugă parmezanul ras și tava se pune la cuptor. După 30 de minute se verifică cu o furculiță pentru a vedea dacă sunt gătiți la interior. Se adaugă mărar proaspăt peste ei și se servesc cu salată sau sos.