Cine nu adoră peștele prăjit, mai ales cel tăvălit mălai, așa cum făceau bunicii odinioară. Este un preparat gustos, care se gătește rapid și simplu. În plus, se poate servi alături de numeroase garnituri, precum orez, mămăligă și mujdei, cartofi prăjiți sau o simplă salată. Însă pentru a obține un pește crocant la exterior și moale la interior, trebuie să țineți cont de anumite trucuri.
Peștele este o delicatesă pe care o poți gătit în orice moment al zilei. Fie că este gătit la abur sau cuptor, cel mai savuros rămâne, însă, peștele prăjit. Puteți alege orice tip de pește, dar trebuie să țineți cont de unele detalii înainte de a-l pune în tigaia încinsă. Cei mai mulți preferă peștele în crustă de mălai, dar puține gospodine știu să-l preparare ca la carte. Iată câteva sfaturi pentru ca peștele să iasă crocant la exterior și moale la interior.
Important este să absorbiți bine apa de pe pește, astfel încât carnea să fie cât mai uscată, înainte de a-l pune la prăjit.
De asemenea, rondelele de pește trebue să fie tăiate de 2 cm maxim grosime, pentru a se prăji uniform. După ce peștele s-a spălat cu apă rece, se usucă bine cu un prosop de bucătărie. Se condimentează apoi cu sare și puțin piper, iar într-o tigaie se pune ulei la încins.
Ultima etapă este să dăm peștele prin mălai, pe o parte și cealaltă, după care să-l punem la prăjit. Înainte se verifică uleiul cu puțină făină. Dacă este uleiul încins, se adaugă rondelele de pește.
Se lasă la prăjit peștele câte 2-3 minute pe fiecare parte la foc mediu. După ce s-a prăjit, se scoate pe un platou întins și se servește cald. Poftă bună!
Vezi și: Ce să presari peste pește, înainte de a-l pune la prăjit