Ce trebuie să faci cu toate florile din casă în luna octombrie. Nu se vor mai ofili niciodată dacă aplici acest truc

Ponturi prețioase
Ce trebuie să faci cu toate florile din casă în luna octombrie. Nu se vor mai ofili niciodată dacă aplici acest truc

Ce trebuie să faci cu toate florile din casă în luna octombrie. Așa cum v-ați protejat plantele în timpul sezonului cald pentru a le împiedica să se usuce sau să fie afectate de diverși dăunători, ar trebui să faceți unele ajustări și pentru toamnă. Va trebui să schimbați locul unde sunt amplasate florile, frecvența și metoda de udare pentru a vă asigura că vor supraviețui sezonului.

Ce trebuie să faci cu toate florile din casă în luna octombrie. Cum să-ți pregătești plantele ca să nu-și piardă frunzele toamna

Multe specii de plante încep să își piardă frunzele și florile toamna, așa că au nevoie de tot ajutorul tău. Numărul de ore de lumină scade, iar razele soarelui sunt tot mai slabe. Ca un lucru firesc, procesul de fotosinteză este și el afectat, iar răsadurile nu au suficientă energie pentru a hrăni toate frunzele. Cu toate acestea, câteva trucuri în grădinărit ar putea face diferența:

  • Așeză-le cât mai aproape de o fereastră. Toamna înseamnă mai puține ore de lumină, așa că profită la maximum de razele soarelui.
  • Redu cantitatea de apă. Plantele au nevoie de mai puțină apă, dar trebuie să asiguri un drenaj bun pentru a evita înecarea lor.
  • Fertilizează și taie. Pune-le plantelor ultimul îngrășământ al anului și îndepărtează frunzele uscate pentru a le împiedica să le ia energia vitală celor în creștere.

Dacă respecți aceste mici trucuri, îți vei putea ajuta plantele să treacă cu bine peste toamnă.

Bonus: cojile de ouă, benefice pentru florile din ghiveci

Folosirea cojilor de ouă pentru îngrijirea plantelor din ghiveci este o modalitate organică de a le adăuga nutrienții necesari. Cojile de ouă sunt bogate în calciu, iar acest lucru le transformă într-un îngrășământ ideal. Calciul, este un nutrient esențial pentru flori alături de potasiu, fosfor, magneziu și oxigen.

Tot ce trebuie să faci este să sfărâmi cojile de ouă și să le presari desupra ghiveciului cu flori. Ulterior, trebuie să le intrdouci atent în pământ. Astfel, plantele vor absorbi calciul și celelalte minerale în timp ce cojile se descompun. În același timp, vor îmbunătăți textura, aerarea și drenajul solului.

Atenție însă, dacă folosești și alte tipuri de îngrășăminte, trebuie să verifici eticheta acestora, pentru a fi sigur că nu vei introduce o cantitate prea mare de calciu în solul florilor. Prea mult calciu poate duce la o deficiență a magneziului din pământ.

Poți adăuga alternativ compost pentru a asigura aportul de nutrienți. Cojile de ouă pot fi un material de compost excelent, împreună cu alte resturi din bucătărie, cum ar fi fructele, legumele și zațul de cafea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *