În această perioadă, gospodinele pregătesc zacuscă sau alte preparate din vinete coapte, pe care le pun la păstrare pentru iarnă. Totuși, pentru cele mai bune vinete coapte pe grătar, trebuie să țineți cont de anumiți pași, pe care cu siguranță nu-i știați!
Vinetele sunt absolut delicioase și pot fi folosite la tot felul de preparate, fie cu brânză, carne, sosuri de roșii sau legume coapte. Pot fi consumate și simple, prăjite cu puțin ulei și usturoi.
Pentru a vă asigura că preparate ies ca la carte, vinetele trebuie să fie coapte corect. Așadar, după ce ați ales vinetele perfecte, înțeapă-le înainte de a le pune pe grătar. În acest fel, legumele se vor coace uniform pe grătar și nu vor exploda.
De asemenea, trebuie să încingeți grătarul la o temperatură medie înaltă și asigură-te că este curat și uns cu ulei pentru a preveni lipirea vinetelor. Vinetele se coc corect pe ambele părți până când devin aproape negre. Nu le coaceți mult, pentru că vor deveni rea moi și se pot sfărâma.
În plus, dacă vreți să coaceți felii de vinete la grătar, este bine să le presari cu puțină sare pe ambele părți și să le lași timp de o oră pe o sită. Înainte de a le pune pe grătar, tamponează cu un șervet de hârtie curat toată apa care apare la suprafața acestora.
Vinetele se coc în jur de 15 și 25 de minute, dacă sunt întregi, dacă sunt felii, acestea pot fi gata în 15 minute cel mult.
Deși alegeți să le gătiți în coajă, aceasta se înlătură când sunt consumate.
Dacă vreți să coaceți vinetele întregi pentru salată sau zacuscă, imediat după ce le iei de pe grătar, trebuie acoperite cu o folie alimentară.
Aburul care iese din legume va face coaja arsă să se desprindă mai ușor. Miezul este suficient să-l adunați cu lingura și să-l folosiți la diverse mâncăruri delicioase!