Tocmai ai pregătit o friptură, dar a ieșit prea tare? Decât să o arunci la coşul de gunoi, dă o şansă preparatului tău nereuşit şi încearcă să îl salvezi. Cum? Ei bine, noi îți vom dezvălui un truc genial. Friptura ta se va topi în gură și va fi, cu siguranță, apreciată de către membrii familiei.
Ți-ai dat toată silința ca să pregătești o friptură delicioasă, dar, din păcate, aceasta nu a ieșit atât de fragedă precum îți doreai. Nu fii dezamăgit și nici nu o arunca la coșul de gunoi, fiindcă o poți salva.
Da, ai auzit bine! Totul cu ajutorul unui ingredient pe care îl ai cu siguranță în frigiderul din bucătărie. Acesta va face carnea fragedă și gustoasă, așa că nu ezita să-l utilizezi.
Dacă friptura ta a ieșit prea tare, pune câteva felii de portocală peste carne. Ulterior, acoperă friptura cu o folie și pune-o la cuptor pentru câteva minute, dar ai grijă ca aceasta să se coacă la foc mic.
Astfel, sucul acidulat din fructe va frăgezi carnea și o va face să se topească în gură. În cazul în care nu ai portocală la dispoziție, atunci mai poți utiliza mandarină, grapefruit sau măr.
De asemenea, oricât ar suna de ciudat, și cola te mai poate ajuta să frăgezești carnea. Tot ceea ce trebuie să faci este să lași carnea un sfert de oră în celebrul suc acidulat, iar apoi să presari peste ea piper și condimente, după care să o introduci la cuptor.
Te-ar mai putea interesa și Cum faci cea mai fragedă friptură de porc. Ce trebuie să presari peste carne cu o oră înainte de a o pune la cuptor!
Cea mai simplă metodă de a salva carnea prea sărată este aceea să utilizezi smântâna. Pune carnea într-un vas, adaugă două sau trei linguri de smântână şi amestecă bine.
De asemenea, poți adăuga ulei sau un sos din făină în mâncare, potrivit bucătarilor iscusiți. În plus, preparatul sărat mai poate fi consumat cu o garnitură nesărată. Spre exemplu, carnea de vită merge de minune împreună cu o varză tăiată mărunt sau cu câteva felii de dovlecel.
Te-ar mai putea interesa și Secretul pentru cea mai gustoasă friptură. Ce trebuie să faci, de fapt, cu bucățile de carne înainte de a le găti. Așa ies ca în marile restaurante!