Ce trebuie să faci dacă observi mucegai deasupra borcanelor cu gem. Mulți români greșesc

Ține cont de sfatul experților!
Ce trebuie să faci dacă observi mucegai deasupra borcanelor cu gem. Mulți români greșesc

Gemul este, fără doar și poate, unul dintre deserturile cele mai îndrăgite, atât de copii cât și de cei mari. Însă, ce-i drept, el nu este deloc simplu de făcut, dar, cu toate astea, trebuie să existe în cămară pentru anotimpul rece. Totuși, chiar și după ce a fost depozitat acolo, apare o problemă. Este vorba despre mucegaiul care se formează deasupra borcanelor. Majoritatea gospodinelor se întreabă dacă desertul mai poate fi salvat în acest caz. Iată ce spun experţii în bucătărie!

Trucul pe care trebuie să-l afle toate gospodinele

Mulți dintre noi am copilărit mâncând gem. Cu unt, cu margarină, folosit la clătite sau la alte prăjituri, acest desert este, fără îndoială, extrem de îndrăgit în România și nu numai.

El ne duce cu gândul la vacanțele pe care le petreceam la bunici sau la iernile petrecute în sânul familiei. Însă cu siguranță îți amintești că, uneori, deasupra borcanelor pregătite de mama sau de bunica ta se forma un mic strat de mucegai.

De ce apare mucegaiul în borcanele cu gem

Mucegaiul apare în borcanele cu gem în cazul în care s-au făcut câteva greșeli la preparare. Spre exemplu, acesta poate apărea dacă borcanele nu au fost spălate foarte bine sau nu au fost foarte bine sterilizate.

De asemenea, mucegaiul se mai poate instala și în cazul în care capacele nu s-au închis perfect. Totodată, acesta se mai poate forma și dacă fructele alese nu au fost perfect sănătoase.

Citește și Ce se întâmplă în organism când mănânci pâine cu gem. Ce ascunde, de fapt, această combinație delicioasă!

Ce trebuie să faci dacă pe gem a apărut mucegai

Ce faci cu gemul care a făcut mucegai? Trebuie să îl arunci sau îl mai poți consuma? Ei bine, la aceste întrebări vom încerca să răspundem în rândurile de mai jos.

Ei bine, dacă stratul de mucegai este unul subțire, află că îl poți îndepărta cu ajutorul unei lingurițe. Potrivit experților în bucătărie, mucegaiul nu afectează imediat întregul produs.

Mai exact, restul de gem din borcan poate să nu fie atins de ciupercă. Totuși, pentru mai multă singuranță, este indicat să torni restul de gem într-o oală mică pe care să o pui la fiert.

Ulterior, conținutul trebuie pus într-un alt borcan bine spălat, igienizat și, bineînțeles, sterilizat. În cazul în care stratul de mucegai este gros, poți să arunci gemul. Mucegaiul poate afecta grav organismul.

Citește și Cât zahăr se pune, de fapt, la gemul de prune. Detaliul de care trebuie să ții cont pentru un gust nemaipomenit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *