Ce trebuie să faci dacă ți se taie maioneza? Nu vei mai arunca de acum înainte maioneza care s-a tăiat! Există câteva trucuri prin care poți să o repari rapid fără să fie nevoie să o iei de la capăt cu rețeta.
Ce trebuie să faci dacă ți se taie maioneza. Nu o arunca!
Maioneza reprezintă un sos care poate fi făcut în casă din gălbenușuri, ulei, zeamă de lămâie sau oțet și condimente. Se poate întâmpla însă ca maioneza să se taie, adică cele două lichide amestecate se separă. Așadar, o maioneză tăiată nu mai este deloc cremoasă, ci se văd multe picături de ulei în ea.
Cele mai frecvente greșeli din cauza cărora maioneza se taie sunt: ouăle vechi, ingredientele reci, dozajul prea mare al ingredientelor (n.r. prea mult ulei), ingredientele nu au fost adăugate treptat.
Iată ce poți face pentru a o repara și pentru a fi din nou cremoasă:
- Folosește două linguri de apă fierbinte pentru a restabili raportul cu componența uleioasă și cu agenții care țin preparatul închegat. Amestecă foarte bine și vei vedea că maioneza își revine.
- Mai adaugă un gălbenuș de ou. Într-un alt castron amestecă un gălbenuș de ou cu puțin sare, apoi adaugă-l treptat peste maioneza tăiată. Ușor-ușor aceasta își va reveni.
- Adaugă puțin muștar. Pentru fiecare trei gălbenușuri folosite la maioneză se adaugă câte o linguriță de muștar clasic și câte o linguriță de zeamă de lămâie. Se amestecă totul ușor până când maioneza devine din nou cremoasă.
- Apă rece sau zeamă de lămâie. Pune puțină apă rece sau câteva picături de zeamă de lămâie și amestecă rapid. După câteva secunde maioneza se prinde la loc și va fi fină ca la început.
- Pune un praf de sare. Ai grijă să nu exagerezi deoarece i s-ar putea schimba gustul.
- O altă soluție este să pui o lingură din maioneza tăiată într-un alb bol și să o amesteci cu un gălbenuș de ou proaspăt până când devine cremos. Incorporează apoi totul în maioneza tăiată, treptat, până când obții un sos fin.
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
Sfaturi pentru o maioneză gustoasă: nu folosi ulei de măsline extravirgin deoarece are o aromă prea puternică și nu se va îmbina foarte bine cu gălbenușurile. Este indicat să folosești ori ulei de măsline normal ori jumătate de ulei extravirgin și jumătate ulei vegetal. În general, raportul corect este de un gălbenuș de ou pentru ½ sau chiar o cană de ulei, plus o lingură de muștar sau zeamă de lămâie.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!