În această perioadă, gospodinele se pregătesc să pună varză murată la butoi. Multe știu că sarea este esențială la prepararea acesteia, însă, în cantități prea mari, sarea poate strica complet gustul final al verzei. Iată un truc util dacă varza murată a ieșit prea sărată sau amară!
La început de toamnă, gospodinele pun la murat legumele de sezon, printre care și varza! Multe femei preferă să nu cumpere varză murată din comerț, ci să o prepare singure acasă. Se știe că produsul făcut în casă este mult mai gustos și delicios. Dacă varza murată este pusă corect, vă puteți bucura de gustul ei chiar și până în primăvară.
Dar în ciuda faptului că se respectă o anumită rețetă pentru prepararea ei, nu toată lumea știe să pună varză murată la butoi, iar de cele mai multe ori, aceasta iese amară sau prea sărată.
În acest caz, nu trebuie să o aruncați, deoarece există un truc eficient prin care puteți neutraliza gustul de amar al verzei cu ingredientele potrivite.
Dacă vă confruntați cu acest lucru, amărăciunea verzei murate se elimină cu ulei nerafinat. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 2-3 linguri de ulei nerafinat, presărați 2 linguri de zahăr și puneți mărar proaspăt. Apoi, varza trebuie să stea un timp cu acest amestec, după care o puteți condimenta și consuma ulterior. În acest fel, gustul de amar va dispărea complet din varza murată.
Experții susțin că amărăciunea apare atunci când varza nu este străpunsă cu un băț de lemn în timpul murării, așa că dioxidul de carbon îi schimbă complet gustul.
În schimb, dacă ați sărat din greșeală prea mult varza, aflați că gustul poate fi salvat. Cel mai simplu mod de a elimina excesul de sare este să spălați frunzele de varză în apă călduță. O altă metodă ar fi să băgați varza la desărat cu o oră înainte ca aceasta să fie folosită la mâncăruri.
Citește și: De ce să pui felii de măr la murături. Secretul care le transformă într-un deliciu, doar așa vei proceda