Ce trebuie să faci dacă varza murată este amară sau prea sărată. Ce să pui în butoi, de fapt. Detaliul prețios de care să ții cont

Trucul eficient de care să țineți cont când o preparați
Ce trebuie să faci dacă varza murată este amară sau prea sărată. Ce să pui în butoi, de fapt. Detaliul prețios de care să ții cont

În această perioadă, gospodinele se pregătesc să pună varză murată la butoi. Multe știu că sarea este esențială la prepararea acesteia, însă, în cantități prea mari, sarea poate strica complet gustul final al verzei. Iată un truc util dacă varza murată a ieșit prea sărată sau amară!

Ce trebuie să faci dacă varza murată este amară sau prea sărată

La început de toamnă, gospodinele pun la murat legumele de sezon, printre care și varza! Multe femei preferă să nu cumpere varză murată din comerț, ci să o prepare singure acasă. Se știe că produsul făcut în casă este mult mai gustos și delicios. Dacă varza murată este pusă corect, vă puteți bucura de gustul ei chiar și până în primăvară.

Dar în ciuda faptului că se respectă o anumită rețetă pentru prepararea ei, nu toată lumea știe să pună varză murată la butoi, iar de cele mai multe ori, aceasta iese amară sau prea sărată.

În acest caz, nu trebuie să o aruncați, deoarece există un truc eficient prin care puteți neutraliza gustul de amar al verzei cu ingredientele potrivite.

Metoda care salvează gustul verzei murate

Dacă vă confruntați cu acest lucru, amărăciunea verzei murate se elimină cu ulei nerafinat. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 2-3 linguri de ulei nerafinat, presărați 2 linguri de zahăr și puneți mărar proaspăt. Apoi, varza trebuie să stea un timp cu acest amestec, după care o puteți condimenta și consuma ulterior. În acest fel, gustul de amar va dispărea complet din varza murată.

Citește și: Varză murată la borcan, rețeta bunicii. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din borcane, îi dă un gust aparte

Experții susțin că amărăciunea apare atunci când varza nu este străpunsă cu un băț de lemn în timpul murării, așa că dioxidul de carbon îi schimbă complet gustul.

În schimb, dacă ați sărat din greșeală prea mult varza, aflați că gustul poate fi salvat. Cel mai simplu mod de a elimina excesul de sare este să spălați frunzele de varză în apă călduță. O altă metodă ar fi să băgați varza la desărat cu o oră înainte ca aceasta să fie folosită la mâncăruri.

Citește și: De ce să pui felii de măr la murături. Secretul care le transformă într-un deliciu, doar așa vei proceda

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *