În perioada de toamnă experții recomandă fertilizarea arbuștilor, grădinii și plantelor. Aceasta ajută ca în primăvara următoare să ai o grădină frumoasă și sănătoasă. Așadar, toamna este momentul ideal pentru hrănire, dacă o faci corect.
Atunci când temperaturile scad la 10 de grade sau mai mici, plantele sunt stimulate să producă concentrații mai mari de materiale de care au nevoie pentru a rezista la îngheț. Fertilizarea de toamnă ajută plantele să fie mai rezistente atunci când temperaturile scad.
Aplicarea îngrășămintelor de toamnă ar trebui să aibă loc cu câteva săptămâni înainte de primul îngheț. Poți utiliza îngrășăminte naturale, pe bază de Azot, Fosfor și Potasiu. Iată lista cu sursele naturale de unde poți obține acești nutrienți necesari pentru plante.
Îngrășămintele naturale care aduc un aport de azot în sol sunt: zațul de cafea (conține aproximativ 5% azot în greutate), iarba tăiată (conține 3% azot) sau gunoiul de grajd (tot ce trebuie să faci este să adaugi gunoi de grajd într-o găleatăm să umpli cu apă, apoi să folosești amestecul în grădină).
Cojile de ouă reprezintă un îngrășământ cu fosfor care ajută la stimularea creșterii și înfloririi rădăcinilor. Și cojile de banană sunt utile, fiind o sursă excelentă de fosfor, precum și alți nutrienți esențiali. Făina din oase este și ea un excelent îngrășământ organic cu fosfor.
Cenușa din lemn aduce un aport de potasiu solului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci patru linguri de cenușă din lemn cu patru linguri de sare Epsom si 75 ml de apă. Păpădia poate fi folosită pentru aport de potasiu: adună mai multă păpădie și pune-o într-o găleață peste care torni apă. Acoperă totul și așteaptă câteva săptămâni, apoi folosește lichidul pe sol.
Bulbii ar trebui să fie plantați în septembrie și octombrie pentru ca primăvara să te bucuri de flori frumoase. Aceștia au nevoie de fosfor la nivelil rădăcinii. De menționat este faptul că bulbul se plantează de patru ori mai adânc decât înălțimea lui și se așează cu vârful în sus.