Ce trebuie să le dai puilor de găină să mănânce. Secretul fermierilor ca să crească mari și sănătoși

Este simplu și eficient.
Ce trebuie să le dai puilor de găină să mănânce. Secretul fermierilor ca să crească mari și sănătoși

Creșterea puilor de găină într-un mod sănătos și eficient este o preocupare constantă pentru fermierii și crescătorii de păsări. Alimentația corectă a puilor de găină este esențială pentru dezvoltarea lor optimă și pentru obținerea unor exemplare mari și sănătoase. Iată cu ce trebuie să-i hrănești.

Ce trebuie să dai de mâncare puilor de găină

Secretul succesului în creșterea puilor de găină constă în furnizarea unei alimentații adecvate și echilibrate, care să le asigure nutrienții necesari pentru o creștere optimă și pentru producția de carne sau ouă de calitate.

Hrana destinată puilor de găină trebuie să fie extrem de echilibrată. Deoarece aceștia se află într-o perioadă de creștere și sunt încă mici, au nevoie de un amestec de cereale care să se digere ușor.

Prin urmare, atunci când mărunțiți hrana pentru ei, încercați să obțineți o textură cât mai fină posibil. Dacă aveți acces la brânză proaspătă de vaci sau capre, ar fi o idee bună să le pregătiți un amestec de mălai cu brânză proaspătă și ou fiert tare.

Citește și: Cel mai eficient tratament pentru găinile care mănâncă ouă. Așa le dezveți de acest obicei

Cum asigurați hidratarea puilor de găină

Un alt aspect deosebit de important în creșterea puilor de găină este asigurarea accesului la apă. Apă este esențială pentru dezvoltarea lor sănătoasă și este crucial să fie mereu disponibilă și provenită din surse sigure. Dacă aveți posibilitatea să furnizați apă dintr-o sursă naturală, cum ar fi un izvor, cu atât mai bine.

Ce trebuie să le dai puilor de găină să mănânce

Pentru a asigura condițiile optime pentru puiuții de găină, trebuie să vă asigurați că apa este la temperatura camerei și mereu disponibilă. Evitați să le oferiți apă rece, deoarece poate avea un impact negativ asupra stării lor de sănătate și le poate afecta digestia. Astfel, vă recomandăm să permiteți apei să se încălzească la temperatura camerei înainte de a o oferi puilor de găină.

Vezi și: Pune bicarbonat de sodiu în cotețul găinilor. Efectul e vizibil în doar câteva ore

Ce boli afectează adesea puișorii de găină

Puii de găină nou-născuți sunt foarte vulnerabili și, dacă nu beneficiază de condiții adecvate, pot deveni susceptibili la boli. Astfel, trebuie să cunoaștem modul de tratare al eventualelor afecțiuni.

Ei sunt vulnerabili la boli precum cocidioza și bursita infecțioasă, iar ignorarea acestor probleme poate cauza pierderi semnificative. Dacă observați orice simptom suspect, este crucial să consultați imediat un medic veterinar pentru diagnostic și tratament.

Te poate interesa și: De ce să pui sare în hrana păsărilor de curte. Truc genial, uimitor ce se întâmplă

O altă problemă pe care o pot întâmpina puii de găina este formarea unor blocaje de excremente la nivelul anusului, care pot obstrucționa trecerea. Dacă descoperiți această problemă, nu vă alarmați. Luați o cârpă îmbibată în apă caldă și umeziți zona. Așteptați ca zona să se înmoaie înainte de a încerca să curățați cu delicatețe, iar astfel le veți salva viața micuțelor păsări.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *