Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă pentru evita pierderile de căldură. Gestul simplu care îți salvează banii din portofel

Trucuri simple și ieftine pentru prevenirea pierderilor de căldură
Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă pentru evita pierderile de căldură. Gestul simplu care îți salvează banii din portofel

Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă pentru evita pierderile de căldură. Sezonul rece își face simțită prezența din ce în ce mai tare. Temperaturile scăzute din termometre ne determină să îmbărăcăm cele mai groase haine atunci când părăsim locuința. Dar ce putem face în cazul pierderilor de căldură din casă? Nu, nu apelăm la hainele groase, ci putem aplica anumite trucuri pentru o izolare mai bună a locuinței. Aceste metode simple și ieftine te vor scuti de bătăile de cap cu factura la încălzire și în plus te vei bucura de confortul unei case călduroase.

Ce trebuie să pui la toate ferestrele din casă pentru evita pierderile de căldură

Fie că ești racordat la sistemul centralizat de încălzire sau ai centrală proprie, este foarte important ca locuința ta să fie bine izolată, pentru a preveni pierderile de căldură, mai ales în contextul creșterilor alarmante de prețuri în domeniul energetic.

De aceea, proprietarii sunt sfătuiți în mod regulat să instaleze geamuri duble, să facă o izolație riguroasă și să își revizuiască sistemul de încălzire ineficient.

Dar, în afară de aceste strategii costisitoare, există și câteva trucuri simple care, odată aplicate, îți vor bloca pierderile de căldură.

Folosește folia de aluminiu

Folia de aluminiu poate fi întrebuințată în multe moduri. Spre exemplu este o modalitate de a prevei pierderile inutile de căldură de la calorifere, în special cele montate pe pereții exteriori. Montează folia în spatele caloriferului. Aceasta va împiedica pierderea căldurii prin perete, reflectând-o înapoi în încăpere. Poți folosi folie special concepută pentru acest lucru, sau pe cea pe care o folosești de regulă în bucătărie.

Montează draperii groase

O altă metodă de a evita pierderea căldurii prin ferestre este folosirea draperiilor groase. Acestea sunt o opțiune relativ ieftină, susțin specialiștii. Cu cât mai groasă este draperia termică, cu atât mai mult va fi reținută căldura în cameră.

Dacă însă nu vrei să risipești banii cumpărând unele noi, le poți căptuși singur cu materiale precum lâna ieftină.

Folosește lumina soarelui din timpul zilei în avantajul tău

Este important să încerci să folosești cât mai multă căldură naturală, și gratuită, sub formă de lumină solară. Jaluzelele și perdelele de la ferestre ar trebui ținute deschise în timpul zilei, recomandă specialiștii.

Închide perdelele imediat după ce apune soarele și astfel vei maximiza potențialul casei de a reține căldura.

Reglează termopanele pe modul „iarnă”

Dacă locuința ta este prevăzută cu tâmplărie PVC, atunci poate șcunoști faptul că termopanele se pot regla în două moduri: vară și iarnă. Iar vestea bună este că nu trebuie să apelezi la un specialist, ci le poți regla singur.

Caută bulbul de pe marginea ferestrei și identifică în ce parte se află dunga cu care este prevăzut. Dacă se află spre exteriorul locuinței, atunci termonpanul este setat pe modul vară. În acest caz, cu o șurubelniță îl poți roti ușor către interiorul casei pentru modul iarnă, care îți va asigura o încălzire mai eficientă a locuinței.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *