Clătitele reprezintă un desert preferat de foarte mulți oameni. Sunt foarte ușor de făcut și ies fragede și aromate în funcție de preferințele fiecăruia. Se servesc apoi cu gem, ciocolată, sirop de arțar sau mixuri de fructe. Iată ce trebuie să pui neapărat în compoziția de la clătite ca să nu se lipească de tigaie.
Vrei să faci niște clătite exact așa cum pregătea bunica? Îți spunem o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci.
Ai nevoie de: jumătate de litru de lapte, 100 ml apă minerală, 280 grame de făină, 50 de gr de unt topit, șase ouă, esență de vanilie, sare. Astfel, ingredientul pentru ca ele să nu se mai lipsească de tigaie e untul, scrie playtech.ro.
Cum se prepară: Pune făina într-un bol ți adaugă puțin sare. Se adaugă pe urmă cele șase nouă, nefiind nevoie să fie bătute înainte. Se amestecă încontinuu până când se ajunge la un conținut omogen. Ulterior se adaugă laptele, puțin câte puțin, în timp ce se amestecă. Se pune apoi apa minerală și untul topit și răcit, amestecând în continuare. La final se pune esența de vanilie și se mai amestecă puțin. Compoziția trebuie lăsată deoparte aproximativ jumătate de oră.
Se pune tigaia pe foc la încins și se poate unge cu puțin unt, însă nu este neapărat necesar. Clătitele oricum nu se vor prinde de tigaie datorită untului din ele. Când tigaia s-a încins, punem din compoziție în ea cu un polonic și lăsăm la foc mediu aproximativ două minute pe o parte și încă un minut pe cealaltă parte. Ne dăm seama că sunt gata atunci când ele se desprind foarte ușor de pe margini. Se repetă procedura până când este folosită întreaga compoziție.
Ulterior, după ce am făcut toate clătitele, acestea pot fi servite cu miere, ciocolată, dulceață, mixuri de fructe sau orice altceva le este pe plac celor din familie.
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu după ce au fost puse toate ingredientele pentru aluat este recomandat să fie pusă și puțină bere. De ce? În acest mod, clătitele vor ieși mai pufoase și nu vor risca să se usuce.