Ce văd pisicile în oglindă, atunci când se privesc. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

Ce cred felinele că este imaginea pe care o văd

Scris de: Daoud Andra

19 Apr. 2023

Ce văd pisicile în oglindă, atunci când se privesc. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

Pisicile percep lumea înconjurătoare diferit față de oameni și prin alte simțuri. Tocmai de aceea pot avea reacții ciudate ajunci când își privesc propria reflexie în oglindă și pot fi temătoare sau, dimpotrivă, agresive. Ce văd pisicile în oglindă și de ce reacționează atât de diferit, în funcție de percepția de moment.

Detaliul mai puțin cunoscut despre feline: ce văd pisicile în oglindă, de fapt

Pisicile descoperă lumea din jurul lor prin toate simțurile. Mirosul, auzul și văzul devin mai ascuțite atunci când felinele percep o prezență nouă în preajma lor și deseori au reacții ciudate. Același lucru se întâmplă și când își văd propria reflexie într-o oglindă. Felinele pot avea reacții care oamenilor li se par nejustificate, însă pentru ele sunt firești.

Citește și: De ce pisicile se ascund de fapt în locuri înalte. Motivul nebănuit

O pisică poate fi temătoare și precaută sau, dimpotrivă, curioasă și chiar agresivă atunci când se vede într-o oglindă. Motivul are legătură cu percepția animalelor despre imaginea din oglindă. Pisicile nu realizează că reflexia este chiar a lor și atunci când se văd în oglindă au impresia că este o altă pisică, ce a venit pe teritoriul lor.

De aceea, ele se apropie de oglindă și o miros și pot chiar să o zgârie sau să miaune agitate când își văd propria imagine. În momentul în care își dau seama, cu ajutorul mirosului, că nu este vorba despre o altă felină care le-a încălcat teritoriul, pisicile se liniștesc și își pierd interesul pentru oglindă.

Citește și: De ce nu poți hrăni pisicile cu hrană pentru câini. Detaliul important pe care nu mulți îl știu

De ce torc pisicile
Pisicile reacționează diferit atunci când se văd în oglindă

Cât timp dorm pisicile într-o zi

Pisicile sunt animale care au nevoie de mai multă odihnă decât câinii. Ele sunt și mai puțin active și pot petrece cea mai mare parte dintr-o zi dormind. Felinele au nevoie, în medie, de 15-20 de ore de somn pe zi, în funcție de vârstă și de cât sunt de active. Pisicile mature dorm până la 18 ore pe zi, în timp ce acelea bătrâne dorm în jur de 20 de ore. Puii de pisică pot petrece și aproape toată ziua dormind, somnul fiind esențial pentru creșterea lor.

Citește și: De ce torc pisicile, de fapt. Puțină lume știe motivul

Pisicile care stau la curte sunt mai active pe timpul zilei decât cele care locuiesc în apartament, de exemplu. Momentele din zi în care felinele sunt cele mai active sunt dimineața devreme și seara târziu. În rest, pisicile pot dormi aproape toată ziua, fără să simtă nevoia să își consume energia, spre deosebire de câini.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *