Cea mai bună carne pentru creier. Profesorul Vlad Ciurea a făcut recomandarea

Ce tip de carne este bine să mâncăm pentru a ne menține sănătatea creierului
Cea mai bună carne pentru creier. Profesorul Vlad Ciurea a făcut recomandarea

Cea mai bună carne pentru creier. A fost dovedit științific că unul dintre cele mai benefice alimente pentru creierul uman este carnea. Proteina din carne are un rol esențial în dezvoltarea celulei nervoase. Însă nu toate tipurile de carne au aceleași proprietăți. Profesorul Vlad Ciurea ne dezvăluie care este cea mai bună dintre ele.

Cea mai bună carne pentru creier. Recomandarea profesorului Vlad Ciurea

Reputatul neurochirurg a vorbit în cadrul unui interviu despre importanța ocrotirii creierului de elementele nocive prezente în societatea de azi. Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul, potrivit DC News.

Medicul spune că cea mai bună carne pentru sănătatea creierului este cea de curcan.

Carnea de curcan are foarte puține grăsimi și oferă numeroase beneficii organismului. Printre ele se numără îmbunătățirea sistemului cardiovascular, scăderea nivelului de colesterol din sânge, îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, carnea de curcan are un conținut ridicat de proteine și este bogată în vitamina B6 și seleniu.

Alte recomandări de la profesorul Vlad Ciurea pentru un creier sănătos

Potrivit reputatului neurochirurg, pentru a ne menține creierul sănătos este important să ne trezim cât mai dimineață, iar ora de culcare ideală este 21:30.

„Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine. Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis. Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.”, a explicat Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Vlad Ciurea ne recomandă ca masa de prânz să nu fie prea încărcată și să consumăm fructe, legume și alte alimente bogate în vitamina E, considerată un protector împotriva bolii Alzheimer. Din această categorie fac parte nucile, semințele, migdalele, alunele, piersicile, peștele slab și nu numai.

În ceea ce privește cina, medicul ne sfătuiește să consumăm carne de pește și un pahar cu vin. El ne avertizează să nu ne culcăm cu stomacul încărcat, deoarece „funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar.”

„Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a mai transmis neurochirurgul Vlad Ciurea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *