Dincolo de faptul că sunt foarte hrănitoare, nucile conțin grăsimi sănătoase, motiv pentru care sunt recomandate în orice dietă. Dar problema este să găsim cea mai bună metodă de păstrar a nucilor. Ținute în condiții improprii, acestea devin amare și se aușesc.
Unii bucătari profesioniști știu câteva trucuri care să le ajute pe gospodine să se bucure de orice rețetă cu nuci, chiar și la multe luni după ce au fost culese.
Nucile sunt extrem de delicioase în tot felul de preparate de patiserie, de la vestitele cornulețe care erau nelipsite de pe masa bunicilor, și până la diferite prăjituri sau cozonaci. Însă după o perioadă, nucile prin un gust amar și un miros greoi, ceea ce le face imposibil de folosit. Dar există o metodă de a le păstra mai mult timp, fără a li se pierde proprietățile. Asta deoarece nucile sunt foarte bogate în vitamine și minerale, iar grăsimile nesaturate pe care le conțin sunt recomandate, indiferent de dietă. Ba, chiar se crede că acestea ajută în menținerea în formă a creierului, motiv pentru care nucile sunt recomandate la orice vârstă.
De asemenea, nucile reduc colesterolul, scad riscul apariției bolilor cardiovasculare și sunt o sursă de grăsimi bune care ajută la cura de slăbire, scrie Playtech.
Din păcate, când vine vorba despre păstrarea nucilor, majoritat ea gospodinelor au probleme. Dacă condițiile nu sunt optime, acestea nu vor mai putea fi consumate. Există totuși un truc extrem de util și simplu pe care să îl folosești pentru a le menține gustoase chiar și jumătate de an.
Probabil nu multă lume s-a gândit, dar nucile pot fi menținute proaspete și aromate în congelator. Cel mai bine este ca acestea să fie păstrate în coajă, într-un recipient care se închide foarte bine. De asemenea, recomandat este ca nucile să fie cât mai crude și neprocesate, pentru a rezista cât mai mult timp.
Deserturile cu nucă sunt printre cele mai populare, iar biscuții cu unt și nucă sunt absolut delicioși.
Preparatul este unul rapid, cu doar câteva ingrediente. Recomandarea este să se amestece toate ingredientele lichide, iar apoi se adaugă și cele solide. Se formează bile din aluat și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Cuptorul se încălzește înainte, iar tava se ține câteva minute în cuptor, pentru a se încălzi, înainte de a se pune biscuiții în tavă.
Ingrediente
250 g Făină albă de grâu (650 )
150 g Unt sau margarină
80 g Zahăr pudră
100 g Miez de nucă
Coaja de la o lămâie
1 Ou
0,5 plicuri Praf de copt
20 bucăți vișine
(confiate)
Dacă ai folosit cea mai bună metodă de păstrare a nucilor, este imposibil să dau greș cu această rețetă. Poftă bună!