Cea mai bună rețetă de chiftele. Delicioase și ușor de preparat, secretul de la bunica

Cea mai bună rețetă de chiftele. Delicioase și ușor de preparat, secretul de la bunica

Chiftelele sunt un fel de mâncare apreciat de majoritatea oamenilor. Acestea se gătesc rapid și reprezintă o opțiune excelentă atunci când timpul este limitat, iar tu îți dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu o cină delicioasă. Iată rețeta unor chiftele de dovlecei uimitoare, împreună cu ingredientul secret care le va conferi un gust cu adevărat deosebit.

Ce ingredient secret poți adăuga în chiftelele tale

Chiftelele de dovlecei se pregătesc destul de rapid și sunt extrem de gustoase. Ei bine, se pare că acest preparat aparent simplu ascunde, totuși, un ingredient secret care face ca aceste chiftele să fie cu adevărat unice și memorabile.

 

Secretul rețetei bunicii constă într-un ingredient deosebit, un amestec de ierburi aromate și condimente, pe care îl prelucra cu măiestrie pentru a da chiftelelor acea savoare aparte, de neuitat.

Citește și: Rețetă delicioasă de chiftele fără strop de ulei. Ies suculente și fragede de-ți plouă în gură

Care este amestecul pregătit de bunica

Amestecul secret care conferă chifteluțelor de dovlecei gustul lor unic și delicios poate varia de la o familie la alta și poate fi adaptat după preferințele personale. Însă, bunica adăuga puțină mentă în chifteluțe, iar acest lucru le oferea un gust extrem de deosebit.

Ingrediente

  • 3 linguri făină
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ou
  • mărar
  • 2 căței usturoi
  • cimbru
  • o linguriță de mentă
  • piper
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Te poate interesa și: Nu mai înmuia pâinea pentru chiftele în apă. Ingredientul secret care le face mult mai gustoase și pufoase

Dovleceii se decojesc și se trec prin răzătoarea cu găuri mari, apoi se presară cu o mică cantitate de sare și se lasă să stea timp de aproximativ 20 de minute pentru a permite drenarea excesului de lichid.

După acest timp, se strânge răzătura de dovleac în mâini pentru a elimina orice urmă de zeamă rămasă. Se amestecă apoi cu oul bătut, frunzele de pătrunjel tocate fin, piperul și cățeii de usturoi mărunțiți, urmând să adăugăm în final făina, iar rezultatul va fi o compoziție omogenă, puțin moale.

Într-o tigaie, se încinge ulei, iar cu ajutorul unei linguri înmuiate în apă în prealabil și a palmelor ude, formăm chifteluțe din amestecul de dovleac.

Acestea se prăjesc câteva minute pe ambele părți până devin aurii, iar după prăjire, chifteluțele se scot pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei încins. Chifteluțele de dovlecei se servesc fierbinți, însoțite de un sos preparat din usturoi, castravete și iaurt slab.

De asemenea, pentru acesta veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Vezi și: Nu mai da chiftelele prin făină înainte să le prăjești. Ingredientul secret care le face mai crocante și gustoase

  • 2 căței de usturoi, zdrobiți sau mărunțiți fin
  • 1 castravete proaspăt, decojit și dat pe răzătoare
  • 1 cană de iaurt slab
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat (opțional)

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *