Mihai Trăistariu lucrează și de Paște, căci are de susținut un concert la Sinaia, însă se bucură enorm pentru că evenimentele au loc, din nou, după doi ani de pandemie. Artistul ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro. El ne-a povestit despre cum petrecea sărbătorile în copilărie, menționând că are un regret.
Mihai Trăistariu a mărturisit că nu s-a spovedit niciodată, astfel că regretă că nu a respectat și această tradiție. Cântărețul nu gătește de sărbători, însă are noroc că vecinii îi oferă tot felul de bucate delicioase. El consideră că este important să fim buni și blânzi tot anul, nu doar de Paște.
De asemenea, cunoscutul cântăreț se bucură enorm pentru că merge din nou la evenimente, ținând cont că artiștii au suferit în pandemie. Acesta s-a implicat și în afaceri în perioada care ne-a făcut pe toți să trecem prin momente grele. Mihai Trăistariu ne-a dezvăluit cât câștigă din școala de muzică și din apartamentele pe care le deține la malul mării.
Ego.ro: Cum petreci Paștele?
Mihai Trăistariu: Anul acesta mă consider norocos, am concert de Paște, mai exact duminică la ora 15.00, la Sinaia, la un resort. Este masa de prânz a turiștilor din resort și atunci m-au chemat să le cânt. Sunt în extaz, pentru că nu mă așteptam ca evenimentele să fie organizate așa de repede, ținând cont că în pandemie am suferit foarte mult. În general, de Paște, nu se cântă, dar aici este după Înviere, când se dă dezlegare la pește și la distracție.
Ce tradiții respecți de obicei?
Mihai Trăistariu: Când eram mic mergeam cu familia la Înviere, aduceam lumină acasă. Însă, părinții au murit și frații s-au împrăștiat prin lume. Am un frate în Germania, unul în Piatra-Neamț, sora mea este în Iași și eu la Constanța. Nu ne mai întâlnim deloc, decât eu cu fiecare, dar ei între ei nu s-au mai văzut, este complicat să ne reunim toți.
Eu fac în fiecare an Paștele cu prietenii, merg la Înviere și vin acasă, cam așa decurge tot. Mâncare primesc de la vecini sau de la colegi, ei știu că nu gătesc. Nu am o relație acum, dar, când am, mai gătește ea câte ceva. De obicei îmi trimit vecinii ouă, drob, pască, astfel că frigiderul se umple.
Nu îți este dor să te reunești cu frații tăi, mai ales de sărbători?
Mihai Trăistariu: Ba da, îmi este dor, dar este destul de complicat. Am un frate în Germania care are 3 locuri de muncă, deci nu prea merge în concediu, sora mea este în Iași, lucrează ca profesoară, iar fratele din Piatra- Neamț este pictor, cu el m-am văzut recent. Dar, ca să fiu cu ei toți, este destul de greu. În ce oraș să ne întâlnim? Este complicat.
Îți amintești cum era în copilărie?
Mihai Trăistariu: Mama mea gătea, făcea cozonaci. Într-un an am făcut și eu cu ea. Am un regret că nu m-am spovedit niciodată. Parcă am trecut pe sub masă, o singură dată, până în 14 ani. De spovedit nu m-am spovedit niciodată și am așa un regret că totuși nu am ajuns în acest punct.
Acum fac 40 de ani, la vârsta aceasta nu prea îți vine să te mai spovedești. Eu sunt oricum un tip blând și bun tot timpul anului, am o asociație cu 400 de câini, la azil am cântat numai gratis, la fel și pentru bolnavii de cancer. Eu respect bunătatea cerută în Biblie tot timpul anului.
Te bucuri pentru că au început evenimentele?
Mihai Trăistariu: Enorm. Au început să sune telefoanele, după Sinaia o să am un mega-concert la Timișoara. Vin trupele retro din străinătate și sunt și eu pe afiș. O să fie foarte mulți oameni acolo. Au început și nunțile, botezurile, zilele orașelor, îmi era dor. M-am chinuit și cu banii, mi-am vândut casa, mi-a fost greu pe pandemie. Am nevoie și să ies din casă, dar și de bani.
Artiștii au trecut printr-o perioadă foarte grea…
Mihai Trăistariu: Da, doi ani de zile m-am chinuit cu ratele la bancă. Am vândut apartamentul în care stăteam în Constanța ca să scap de ele. Apoi, am schimbat terenul pe care îl aveam la malul mării pe 7 apartamente. De două veri le-am închiriat turiștilor și uite așa m-am salvat. Mai am și o școală de muzică, s-a redeschis acum. În pandemie m-am făcut afacerist, fac vreo 20.000 de euro din apartamente în fiecare vară, iar școala de muzică produce 2.000 – 3.000 de euro pe lună, deci practic m-am învățat să nu mai depind de concerte. Uite că revin și evenimentele, deci am trei surse de venit.
Ne aflăm în Săptămâna Mare, ce dorință ai pentru perioada următoare?
Mihai Trăistariu: Eu am foarte multe planuri și visez mult. În pandemie m-am învățat să fiu foarte econom, nu îmi mai cumpăr haine. Sunt strângător, eram risipitor înainte. Mi-am făcut un sistem de economii, am făcut matematica în facultate. Azi depun un euro, mâine doi, apoi trei, mă joc așa până devin milionar în euro. Nu mă mai opresc. Țelul meu este să nu mai sufăr din cauza banilor. Vreau să fiu pregătit pentru următoarea criză care ar fi, să zic, în 2032. Se spune că la 12 ani este ciclic, vine câte o criză financiară.