Cea mai periculoasă meserie din lume. Jobul care prezintă cele mai mari riscuri pentru sănătate

Află care este una dintre cele mai periculoase meserii din lume.
Cea mai periculoasă meserie din lume. Jobul care prezintă cele mai mari riscuri pentru sănătate

Cea mai periculoasă meserie din lume, care prezintă riscuri severe pentru sănătate. Accidentările la locul de muncă sunt un aspect comun, dar nefericit al muncii. Cu toate acestea, unele profesii rămân mai periculoase decât altele. Un birou de statistică din SUA a făcut un clasament al celor mai periculoase locuri de muncă în funcție de rata de deces. Te-ar putea costa viața dacă ai una dintre aceste cariere riscante.

Cea mai periculoasă meserie din lume

În funcție de riscurile pe care le presupun aceste meserii, iată un clasament al meseriilor care provoacă cele mai multe decese. Jobul care prezintă cele mai mari riscuri pentru sănătate vizează în mod deosebit activitatea din industria sănătății.

Cea mai periculoasă meserie din lume
Vânători

Muncitori din pescuit și vânătoare

Rata accidentelor mortale: 132,1 la 100.000 de muncitori. Muncitorii care lucrează în industria pescuitului și cea de vânătoare lucrează cu fauna sălbatică într-o varietate de aspecte. Ei plasează capcane, mulinează capturile prin pescuitul comercial și lucrează la mașini grele pentru a-și îndeplini sarcinile. Aceste condiții adesea periculoase fac din această profesie una foarte periculoasă. Înecul este adesea motivul invocat în spatele deceselor, dar și rănirea folosind mașini grele poate contribui și la decese la locul de muncă.

Piloți de aeronave și ingineri de zbor

Rata accidentelor mortale: 34,3 la 100.000 de muncitori. Piloții de avioane și inginerii de zbor au fost de asementea enumerați în topul celor mai periculoase locuri de muncă în 2018.  Accidentele mortale în această profesie apar de obicei din cauza incidentelor de transport. În timp ce avioanele comerciale rămân incredibil de sigure, cele mai periculoase aspecte ale acestei meserii vizează avioanele private și elicopterele.

Cadrele medicale și lucrătorii din domeniul sănătății

Există aproximativ 59 de milioane de lucrători din domeniul sănătății în întreaga lume. Aceștia sunt considerați drept „cea mai valoroasă resursă pentru sănătate” de  Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Cu toate acestea, industria sănătății este una dintre cele mai periculoase din lume. Angajații din această industrie sunt expuși în mod constant la o varietate complexă de pericole pentru sănătate și siguranță. Pericolele variază de la expunerea biologică la organisme cauzatoare de boli. Între acestea se numără tuberculoza, virusul imunodeficienței umane (HIV) sau expunerea la substanțe chimice precum glutaraldehida și dioxidul de etilenă.

Pe lângă pericolele fizice, cum ar fi expunerea la radiații și zgomot, există și probleme ergonomice, cum ar fi ridicarea greutăților și statul în picioare pentru perioade lungi de timp. Orele lungi de lucru și munca în schimburi sporesc stresul muncii. Un lucrător din domeniul sănătății are nevoie de protecție împotriva acestor pericole la locul de muncă la fel de mult ca orice altă categorie de lucrători, cum ar fi mineri sau lucrători în construcții. Riscul de a contracta boli infecțioase este foarte ridicat în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății.

Citește și ce meserie nouă apare în România. Este unică în lume

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *