Uneori, pe pieptene se acumulează praful, depunerile și reziduurile produselor de îngrijire a părului. Atunci când folosiți un astfel de pieptene, părul se murdărește, așa că este foarte important să îl igienizați și să îl curățați săptămânal. În acest context, noi îți vom prezenta cea mai rapidă metodă de a curăța un pieptăn. Cu acest amestec nu veți da greș.
Nu are rost să-ți faci timp să-ți așezi și să-ți condiționezi părul în mod regulat dacă pui la loc pieptenele murdar, nu-i așa? Coafarea părului cu piepteni și perii murdare nu este tocmai o practică sănătoasă. Tocmai de aceea, noi îți vom spune care este cea mai rapidă metodă de a curăța un pieptăn. Veți vedea că nu durează mult timp, iar rezultatul va fi uimitor.
Mai întâi, umpleți un borcan cu apă caldă, iar apoi adăugați trei linguri de amoniac. Amestecați bine cu o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți. Acum, adăugați și câteva picături de detergent lichid și continuați să amestecați. După ce ați făcut toate aceste lucruri, nu trebuie decât să introduceți pieptenele în lichid și să așteptați cel puțin 10 minute.
După ce s-au scurs cele 10 minute, scoateți pieptenul și clătiți-l sub un jet de apă rece. La curățare, puteți să vă ajutați de periuța de dinți. Așadar, aceasta este cea mai rapidă metodă de a curăța un pieptăn.
Când vine vorba de îngrijirea părului, ai putea crede că știi deja totul. Îți cureți și condiționezi părul în mod regulat, ai un regim care funcționează pentru tine, iar părul tău este frumos. Dar este părul tău cu adevărat curat? Ei bine, asta depinde. Dacă neglijezi să speli uneltele care intră în contact cu părul tău aproape în fiecare zi, sunt șanse să pui murdărie înapoi pe păr.
Înainte de a începe procesul de curățare a periei de păr, folosește un pieptene pentru a îndepărta părul atât de pe perie. Apoi, toarnă destulă apă fierbinte într-un lighean. Adaugă apoi în apă o puțin șampon și o lingură de bicarbonat de sodiu. După ce amesteci bine, scufundă periile în soluția rezultată și lasă-le să se înmoaie cel puțin 30 de minute. Acum trebuie să scoți periile din lighean și să le clătești sub jet de apă rece.
Acest proces pas cu pas poate fi folosit și pentru piepteni. Cu cât folosiți mai multe produse naturale, cu atât este mai puțin probabil să aveți acea acumulare de murdărie care uneori este imposibil de îndepărtat complet. Specialiștii recomandă să vă curățați periile cel puțin o dată pe săptămână, indiferent de metodele de curățare alese.