Cea mai scurtă rută spre Bulgaria. Acesta este drumul pe care îl preferă toți șoferii. Ajungi mai repede în vacanță

Ce traseu să urmezi, în funcție de zona țării din care pleci

Scris de: Daoud Andra

04 Jul. 2023

Cea mai scurtă rută spre Bulgaria. Acesta este drumul pe care îl preferă toți șoferii. Ajungi mai repede în vacanță

Bulgaria este, an de an, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. Stațiunile de la mare, de pe litoralul bulgăresc, atrag an de an mii de turiști români, datorită condițiilor de cazare și prețurilor competitive. În plus, este aproape, iar în doar câteva ore de mers cu mașina poți ajunge la plajă. Care este cea mai scurtă rută spre Bulgaria, în funcție de zona din care pleci.

Care este cea mai scurtă rută spre Bulgaria, în funcție de punctul de pornire

Deși poți ajunge în Bulgaria și cu avionul, cei mai mulți turiști preferă să facă drumul cu mașina personală. Cei care locuiesc în orașele din sudul României au de mers doar câteva ore până în stațiunile de pe litoralul bulgăresc. În funcție de punctul de plecare, poți urma anumite trasee care sunt scurte și avantajoase.

Citește și: Cât costă o vacanță în Bulgaria în 2023. Cu cât au crescut prețurile anul acesta

Traseul prin Giurgiu-Ruse-Varna

Dacă pornești din București sau din orașe apropiate, cea mai scurtă cale de a ajunge la mare în Bulgaria este prin Giurgiu. Din Capitală până la frontieră sunt aproximativ 60 de kilometri, după care treci granița în Bulgaria, prin punctul de trecere de la Ruse. Acesta este și cel mai aglomerat, iar așteptarea poate să dureze și câteva zeci de minute.

După ce ai intrat în Bulgaria, trebuie să urmezi traseul către Varna. De aici poți ajunge ușor în stațiuni precum Nisipurile de Aur, Albena, Sfinții Constantin și Elena, Obzor sau Sunny Beach. De la București la Varna sunt aproximativ 280 de kilometri, la care se adaugă distanța până la stațiunea în care vrei să ajungi.

Citește și: Vacanța în Bulgaria. Trucuri pentru un sejur reușit. Ghid pentru începători

Cea mai scurtă rută spre Bulgaria
Punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse

Traseul prin Călărași-Silistra

O altă variantă de a ajunge pe litoralul bulgăresc este să treci granița pe la Călărași-Silistra. Pornind din București, vei parcurge 60 de kilometri pe Autostrada Soarelui și vei urma ieșirea către Lehliu Gară. De aici mai ai încă 60 de kilometri pe DN3 până la Călărași. Pentru a ajunge în Bulgaria, vei traversa Dunărea cu feribotul, iar drumul durează 30 de minute.

După ce treci de punctul de frontieră de la Silistra, vei urma indicatoarele către Dobrich, apoi către Varna. De la Dobrich la Varna sunt în jur de 50 de kilometri, iar orașul Varna poate fi ocolit pe șoseaua de centură, după care vei merge către stațiunea în care ai cazare.

Citește și: Cele mai frumoase plaje de lângă Sunny Beach. Locuri cu nisip fin pentru o vacanță reușită în Bulgaria

Traseul prin Vama Veche-Durankulak

Deși este cel mai lung traseu dintre toate, poate fi o variantă bună dacă vrei să ajungi în stațiunile din nordul litoralului bulgăresc. De asemenea, este o rută convenabilă dacă pornești din zona de sud-est a României. Dacă destinația de vacanță este una dintre stațiunile Albena, Balchik sau Kavarna, aceasta este cea mai bună rută.

Poți parcurge o bucată din drum pe Autostrada Soarelui, în funcție de punctul de plecare. Mergi de-a lungul litoralului românesc, până la Vama Veche, după care treci în Bulgaria prin punctul de frontieră de la Durankulak. Îți vei continua traseul pe drumul E87, până la Varna sau până la stațiunea în care vrei să ajungi.

Citește și: Peștera Devetashka Bulgaria. Locul spectaculos pe care nu trebuie să îl ratezi în vacanță

Traseul prin Bechet-Oreahovo

Românii care pornesc spre Bulgaria din sud-vestul României au varianta de a parcurge traseul Bechet – Oreahovo – Knezha – Pleven – Byala – Popovo – Shumen – Varna. Pentru cei care pleacă din Craiova, de exemplu, sunt în jur de 450 de kilometri până în Varna. Trecerea în Burgaria se va face cu feribotul, iar după ce intri în această țară, vei urma indicatoarele către Plevna.

Înainte de a ajunge la Plevna, vei vira către drumul E83. Urmezi indicatoarele rutiere spre Byala, apoi spre Shumen. De aici intri pe autostrada A2, către Varna.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *