Cea mai bună limonadă este cea preparată acasă, unde poți jongla cu ingredientele, aromele și nivelul de dulceață pentru a obține o băutură răcoritoare, revigorantă și delicioasă. Rețeta pe care ți-o prezentăm astăzi are doar trei ingrediente și este extrem de simplu de făcut. Probabil vei spune că, în general, limonada este simplu de făcut. Trebuie doar să adaugi ingredientele într-un recipient și o poți servi. Așa este, însă aceasta este o rețetă specială, în care vei putea controla cât de acră, aromată și colorată vrei să fie.
Dacă ești în căutarea unei modalități simple și pline de prospețime de a-ți răcori zilele de vară sau de a impresiona oaspeții la următoarea petrecere, te invit să descoperi una dintre cele mai simple, delicioase și versatile rețete de limonadă.
Pentru asta avem nevoie de trei ingrediente:
Cu siguranță și tu ai încercat acasă măcar o dată să faci limonadă amestecând toate ingredientele. Probabil că ai observat că zahărul rămâne adesea pe fundul carafei și devine greu de dizolvat, ceea ce face ca limonada ta să iasă prea acră.
Chiar și în localurile de renume, rar îți este dat să bei o limonadă cu un gust perfect echilibrat, nici prea dulce nici prea acru și cu o culoare intensă.
Dar aici intervine secretul rețetei. Ingredientele nu trebuie amestecate pur și simplu, ci mai întâi se face un sirop de lămâie. Este vorba de un sirop concentrat cu o aromă intensă de lămâie, pe care îl poți îndulci atât cât îți dorești.
Avantajul acestei metode este că poți face o limonadă delicioasă în orice cantitate și pentru toate gusturile. Fie că vrei să o servești într-o toridă de vară, fie că ai musafiri neașteptați sau că cineva o preferă mai concentrată, iar altcineva mai light, acest sirop te va ajuta în orice situație.
Trebuie doar să ai siropul pregătit și poți pregăti limonada oricând.
Pentru 250 ml de suc se folosesc 6-7 lămâi, în funcție de mărimea acestora. Proporția ideală este de 1:1:1, însemnând cantități egale de suc de lămâie, zahăr și apă.
Iată ingredientele:
Punem toate ingredientele într-o crăticioară și dăm pe foc. Se lasă să fiarbă cam 10 minute din momentul în care dă în clocot, pentru ca zahărul să se dizolve, iar siropul să se îngroașe puțin și să împrumute culoare și aromă de la coaja de lămâie.
Se strecoară siropul pentru a îndepărta coaja de lămâie și se lasă la răcit. Apoi turnăm peste sirop sucul de lămâie proaspăt stors.
Siropul de lămâie astfel obținut se poate păstra la frigider într-o sticlă cu capac până la 7 zile și consumăm din el exact atât cât avem nevoie.
De asemenea, poți congela siropul în pungi speciale pentru gheață și se poate păstra la congelator timp de 3-4 luni. Astfel, când vrei să faci limonadă, este suficient să adaugi câteva cuburi în pahar sau în carafă și să completezi cu apă după gust.