Cea mai simplă rețetă de ardei copți la borcan pentru iarnă. Sunt în suc propriu și extrem de delicioși

Cea mai simplă rețetă de ardei copți la borcan pentru iarnă. Sunt în suc propriu și extrem de delicioși

Iarna aduce odată cu ea oportunitatea de a ne bucura de aromele și gusturile verii, iar ardeii copți la borcan sunt o modalitate delicioasă de a savura prospețimea legumelor chiar și în cele mai reci zile.

Cu puțin efort și grijă, poți păstra gustul acestor delicatese în bucătăria ta pentru sezonul rece. În această rețetă simplă, îți vom arăta cum să pregătești ardeii copți la borcan în suc propriu, pentru o gustare delicioasă și plină de savoare, ce poate fi adăugată la multe preparate culinare în timpul iernii.

Cum să pregătești cei mai buni ardei copți la borcan

Ardeii copți sunt o adevărată delicatesă și se potrivesc perfect în combinație cu o varietate de preparate culinare. Acești ardei gustoși și plini de arome pot să transforme orice fel de mâncare într-o experiență culinară memorabilă si de asemenea, pregătirea lor este un proces ușor, iar ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui.

Citește și: Trucul prin care poți să cureți repede ardeii copți de coajă. Sunt gata în doar câteva secunde

Ingrediente

  • 2 kg de ardei kapia sau ardei gras
    sare de murături

Cum se prepară ardeii copți pentru iarnă în cel mai simplu mod

În timp ce sezonul rece se apropie, avem ocazia să păstrăm gustul verii și să ne bucurăm de el în bucătăria noastră chiar și în cele mai reci zile. Ardeii copți la borcan, plini de arome și delicioși, reprezintă o opțiune excelentă pentru a aduce o notă de prospețime în meniul nostru de iarnă. Noi vă vom ghida pas cu pas, iar astfel veți avea ocazia să pregătiți cei mai delicioși ardei copți.

Începem prin a coace ardeii pe grătar. După ce sunt bine copți, îi transferăm într-un recipient mare, punând un praf de sare între fiecare strat de ardei. După, acoperim recipientul cu un capac și lăsăm ardeii timp de 15 minute, deoarece acest pas simplifică curățarea ulterioară a acestora.

Cu atenție, îndepărtăm coaja, cotoarele și semințele ardeilor, fără să-i spălăm, iar acest lucru se realizează ușor cu mâinile. Apoi, transferăm ardeii într-o strecurătoare și-i lăsăm câteva ore pentru a se scurge lichidul. Nu uităm să păstrăm acest lichid, deoarece este esențial ulterior pentru conserva noastră.

Vezi și: Salată de ardei copți de-ți plouă în gură. Rețeta lui Radu Anton Roman, un deliciu pe care nu-l poți refuza

După ce ne asigurăm că borcanele sunt curate, punem în ele ardeii, fie întregi, fie tăiați în fâșii și îi presăm cât mai bine cu o lingură sau chiar și cu mâna. Între straturile de ardei, adăugăm o cantitate mică de sare pentru murături, iar apoi, după ce ardeii sunt așezați în borcane, turnăm lichidul păstrat peste ei, asigurându-ne că rămâne sub gâtul borcanului.

Ei bine, la final, închidem borcanele etanș și le sterilizăm pe baine marie timp de 30 de minute, iar ardeii noștri copți pot fi depozitați fără probleme și consumați în timpul iernii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *